Ønsker mye Nakenbad på festivaler

05.05.2010
Et nakenbad er ikke lenger et nakenbad. Nå finnes nakenbad på flaske, i form av økologisk øl. Det norske mikrobryggeriet Atna Øl har lansert denne forfriskende nyheten, med navnet Atna Nakenbad. Vi har falt for navnet og for smaken.

Nå bør det være mulig å tilby også økologisk øl på festivaler 

Prosjektleder Idun Leinaas i Oikos - Økologisk Norge vil ha Atna Nakenbad ut til festivaler i sommer, slik at festivalpublikum  kan velge mellom økologisk og konvensjonelt øl.  De store bryggeriene har ofte holdt økologisk øl ute av det meste av festivalarrangementene og styrt dette markedet gjennom sponsoravtaler. -Nå som Ringnes har begynt å importere økologisk øl fra Danmark og Atna produserer sin norske øl, bør det begynne å bli mer vanlig med et økologisk øl-alternativ på festivalarrangementer, sier Idun Leinaas

 

 Øyafestivalen-08

Her er Oikos - Økologisk Norge sin informasjonsstand på Øyafestivalen. Bilde: Oikos

 

Relansering av Atna Øl

Mikrobryggeriet Atna Øl er oppe og går, og har avtale om bred distribusjon av sine varer gjennom  selskapet Strag.  -Tidligere var alle Atna-produktene økologiske, sier prosjektleder Idun Leinaas i Oikos - Økologisk Norge.  Nå er det derimot kun Atna Nakenbad som er økologisk og Debio-godkjent av produktene til Atna Øl. 

 


Lykkes med mat, men ikke med øl - så langt.

Idun Leinaas har jobbet med å få inn økologisk mat på festivaler og store arrangementer i flere år, og hun har oppnådd gode resultater. Når det gjelder økologisk øl, har det derimot gått tregt.  -Ringnes var for noen måneder siden ute og fortalte at de nå importer økologisk øl fra Danmark.  Macks ølbryggeri i Tromsø har i flere år produsert økologisk øl, men denne er sjelden å finne sør for polarsirkelen. Nå håper derfor Idun Leinaas at det økologiske ølet fra Atna Øl og Ringnes kan bli et tilbud på mange festivaler i Sør-Norge. Og forhåpentligvis kan Festival-Norge by på en del økologisk Nakenbad i sommer!

 

For å lese mer om Atna Øl, sjekk her ut bryggeriets hjemmeside 

 

Informasjon om Ringnes økoøl finner du her  

 

Annonsører

Samarbeidspartnere