Oppdrag: Økologisk kos

23.12.2010
I disse kosete julehøytider, hvor vi alle skal kose oss som best vi kan, er det lov å la seg inspirere av Miljøagentenes hemmelige oppdrag. Miljøagentene har nemlig sjekket utvalget av økologisk "kosemat" i en rekke butikker, med ønske om å kunne spise sunne, rene matvarer uten store mengder av e-stoffer og kunstig smak. - Vi oppfordrer alle til å handle økologisk også i jula og ønsker alle våre lesere en riktig god jul! sier Marte von Krogh i Oikos - Økologisk Norge.

Hemmelig oppdrag

I førjultidens mulm og mørke har Miljøagentene utført en rekke hemmelige oppdrag i diverse matbutikker. Miljøagentene i Kringlebotn har testet utvalget av "økolørdag" i tre butikker i Bergen: Safari, Kiwi og Meny. Miljøagentene ønsker seg en økologisk og miljøvennlig lørdagskveld, med «rene» varer uten store mengder av e-stoffer og kunstig smak. Økologisk Taco, godteri, is og brus.

 

Økologisk kjøttdeig til lørdagstaco'en!

Jeg fant, jeg fant! økologisk kjøttdeig til lørdagstaco'en! Foto: Sverre Stakkestad

Økologisk terningkast

Miljøagentene har med seg skjema i hver butikk, og gir butikkene terningkast etter hvor godt utvalget er av økogode varer. I Bergen leder Meny så vidt foran Safari, med terningkast 4 på begge butikkene. Kiwi fikk bare terningkast 1. Butikkskjemaene leverer de til butikksjefen, slik at denne vet hva som må kjøpes inn til neste gang!

m

Skjema fylles ut, påføres terningkast og gis til butikksjefen. Foto: Sverre Stakkestad

Forbruksfest og forbrukermakt

Oikos gir ros til Miljøagentene for å fremvise slik aktiv forbrukermakt - ja, man må tidlig krøkes om man bevisst forbruker skal bli! Oikos oppfordrer dermed alle, både store og små miljøagenter, til å gå på hemmelig oppdrag neste gang dere skal fylle opp handlekurven med kosemat. Skjema finner du her.Vi vil ha økomat som kosemat! Foto: Sverre Stakkestad

Annonsører

Samarbeidspartnere