Opplev fransk økolandbruk og nye næringer

23.06.2015
Bli med Oikos - Økologisk Norge på inspirasjonstur om økologisk landbruk og nye næringer. Turen går til Nice-området og Alpene til høsten. Vi har åpnet for påmelding allerede nå. Først til mølla gjelder.

Oikos - Økologisk Norge inviterer nå til en inspirasjons- og lærerik studietur til Frankrike.
– Vi ønsker å bidra til at folk i Norge kan få oppleve gårder som har suksess med økologisk småskala næringsutvikling, sier Landbruksrådgiver i Oikos - Økologisk Norge, Markus Brun Hustad.

Inspirasjon og kompetansebygging
Denne turen vil være en unik mulighet til å se og lære og - ikke minst - oppleve mange ulike bruk og få med seg ny inspirasjon hjem.
Turleder er småbruker Yvonne Tonnaer. Hun behersker godt fransk og har solid kjennskap til området, der det bugner av økologiske småskala gårder. På turen vil hun vise oss rundt til noe av det mest spennende regionen har å by på.
– Vi havner godt utenfor allfarvei, og likevel trenger du ikke være noen kløpper i fransk for å bli med, sier Hustad fornøyd.

sitrusRessurstilpasset og økologisk
Programmet strekker seg over 6 dager, hvor deltakerne vil se på ressurstilpasset økologisk landbruk og ulike måter for små bruk å omsette varer og tjenester i markedet.

– Blant mange høydepunkt finner vi besøk til Correns, den første øko-landsbyen i Frankrike der alle brukene er økologisk drevet, kan Hustad fortelle. – Vi skal også innom det største økofylket i Frankrike, Le Var, som kan skilte med hele 18,5 % økologisk dyrket areal.

Rikt mangfold
Det blir besøk på flere spennende småbruk, blant annet bruket «Le potager de Saquier», hvor familien Magnani er pionerer i området for økologisk grønnsaksdyrking. De har blant annet mange gamle sorter av tomater og sitrusfrukter. Vi besøker også bønder og bondebakere i Cotignac. Der dyrker de flere gamle kornsorter, og i dette området vil det også være et besøk til et par som produserer pasta av eget korn.

Melkesau og ender
Det blir besøk til flere som driver med spennende husdyrhold, blant annet en bonde som driver med melkesau og ender i La vallée de la Daluis, og en bonde som blant annet holder høns og driver kyllingproduksjon i Correns.
– Vi har åpnet for påmelding allerede nå, og vi kan bare ta med 17 deltakere, så her gjelder det å være rask med påmeldingen, vil man være sikker på å komme med, sier landbruksrådgiver Hustad i Oikos.Praktisk informasjon
Turen går fra 24. til 29. oktober 2015 og er åpen for alle med interesse for å lære mer om muligheter for næringsutvikling basert på et ressurstilpasset, økologisk landbruk.
Turprisen inkluderer full pensjon med lokalmat, lokal transport, reiseleder/tolk og ekskursjoner, men deltakerne må selv ordne reisa til Nice og hjem igjen.

Arrangør og kontaktperson: Oikos – Økologisk Norge, Markus Brun Hustad
Reiseleder: Yvonne Tonnaer
Målgruppe: Alle mat- og landbruksinteresserte, journalister, politikere, bønder og forvaltning.
Pris: kr. 11500,- pr person i dobbeltrom, kr. 12.700,- i enerom.
Inkludert i turprisen: Full pensjon med lokalmat, lokal transport, reiseleder/tolk, ekskursjoner. NB! Deltakerne bestiller selv reise tur/retur Nice.
Antall deltakere: Minst 12, maks 17
Påmelding til: Markus Brun Hustad, mail: markus@oikos.no. Oppgi fullt navn, adresse, telefonnummer og ønske om enkelt- eller dobbeltrom.

Bindende påmelding: Innen 15. august. Først til mølla gjelder!

Programmet for turen kan du laste ned som pdf her

Tekst: Marit G. Wright
Foto: Alexandra Devik/Oikos

Annonsører

Samarbeidspartnere