Oslos beste økobutikker!

07.06.2010
På Oslo Miljøfestival 5. juni ble de beste økobutikkene i seks av Oslos bydeler kåret. De beste butikkene er: Meny Ringnes Park på Grünerløkka, Røtter på St. Hanshaugen, ICA Supermarked Storo i Sagene bydel, Centra Colosseum på Frogner, Meny Grønland Torg i Gamle Oslo og Meny Oslo City i Oslo sentrum.

Vinnerbutikkene samlet på Oslo Miljøfestival. Foto: Oikos.

 

- Hensikten med denne kåringen er å vise økoforbrukere hvilken butikk i sitt nærområde de bør velge, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Vi oppfordrer alle beviste forbrukere til å legge neste handletur til den beste økobutikken i sin bydel.

Oslo Sentrum

I Oslo sentrum fant våre testere at Meny Oslo City hadde det beste økoutvalget og at de i tillegg var flinke til å merke de økologiske varene tydelig slik at kundene enkelt kan finne de i hyllene. David Lee fra Meny Oslo City var på plass og mottok diplom fra Oikos - Økologisk Norge på Oslo Miljøfestival.

David Lee fra Meny Oslo City forteller at de gjør en ekstra insats for å selge de økologiske varene. Foto: Oikos.

Sagene

I Sagene bydel var det ICA Supermarked Storo som gikk av med seieren. Kolonialsjef Jens Patrick Ewert tok i mot diplomet på Miljøfestivalen.
- Dette har motivert oss til å fortsette å jobbe for å være den beste på øko i vårt område og bare bli bedre, sier han.  

Stolt kolonialsjef, Jens Patrick Ewert. Foto: Oikos.

Grünerløkka

Meny Ringnes Park vant beste økobutikk på Grünerløkka. Oddrun Limmesand tok i mot diplomet 5. juni på vegne av butikken.
- Økologisk mat har vært et satsingsområde for oss helt fra vi åpnet i 2007 og vi fortsetter å satse på dette, sier hun.  

Oddrun Limmesand forteller med et smil at ettersom Meny Ringnes Park også vant Årets Butikk 2009 vurderer de nå å sette opp en premiehylle. Foto: Oikos.

 

Frogner

På Frogner var det Centra Colosseum som stakk av med seieren. Erik Hansen fra Centra forklarer at de har mange økologiske varer fra lokale småprodusenter. Han benyttet anledningen til å hilse på mange av dem på den heløkologiske Bondens Marked som var samme dag.

 Erik Hansen fra Centra Colosseum er stolt over butikken sin. Foto: Oikos.

 

Gamle Oslo og St. Hanshaugen

I Gamle Oslo fant Oikos - Økologisk Norge sine testere at Meny Grønland Torg var den beste på økologisk mat. På St. Hanshaugen var det Røtter St. Hanshaugen som fikk utmerkelsen bydelens beste økobutikk.

Positiv forbrukermakt  

Kåringen er en del av Oikos - Økologisk Norges AKTIV ØKO forbrukerkampanje. Kampanjen har som mål å bruke positiv forbrukermakt for å øke synligheten og salget av økologiske varer og gjøre forbrukere bevisste på fordelene ved økologisk mat.
- Vi tror på positiv forbrukermakt, og håper dette fører til at de butikkene som er flinke på økologi opplever økt salg og at det økologiske vareutvalget blir bedre i mange butikker, sier Kristina Alnes.    

 

- Matvarer er noe alle bruker og det er viktig å ha et bevisst forhold til hvordan maten vi spiser blir produsert, sier Kristina Alnes. Å kjøpe økologisk mat er å si klart i fra at du ønsker et bærekraftig landbruk.

 

Kåringen i Oslo er den andre i rekken av flere, i løpet av kampanjeperioden håper Kristina Alnes på å få kåret den beste økobutikken i 20 kommuner.

Annonsører

Samarbeidspartnere