Ost fra Kjerringøy best i landet

12.12.2011
Rød Kjerringøy ble kåret til årets ost av Det norske måltid 2011 på lørdag 10. desember.
Vi gratulerer Oddbjørn og Astrid Olsen på Markens grøde i Bodø med seieren i Det norske måltid 2011, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Vi syns det er ekstra kjekt når økologiske lokalprodusenter viser at de er så dyktige med smaksutvikling av sine produkter.

Fransk inspirert

Årets ost er en smaksrik, vellagret, kittmodnet ost, med bløt og saftig konsistens. Et eksempel på at et gårdsmeieri leverer et topp produkt. En ost Norge skal være stolt av.
Rød Kjerringøy er er ystet etter inspirasjon fra en studietur i de franske alper. Den lages av økologisk melk i eget gårdsysteri på Kjerringøy Gård. Denne osten blir ystet på seinhøsten og vinteren på helt fersk, upasteurisert melk og modnes i egen modningskjeller.

 


Bred virksomhet på gården

Rød Kjerringøy er en av de spennende ostene fra Kjerringøy Gård. Her produserer Astrid og Oddbjørn Olsen økologisk melk, kjøtt og korn som i stor grad foredles på gården. De driver både kafé, steinovnsbakeri og ysteri under navnet Markens Grøde. Gården er også en økologisk demonstarsjonsgård.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere