Overlege Berit Nordstrand med egen kostholdsside

04.04.2011
“For Berit Nordstrand er det viktig å fremheve matglede snarere enn diett. Hun legger sine erfaringer som lege til grunn for kostholdsrådene.” - Adresseavisen, 04.04.11

-Velkommen til et levende, inspirerende nettsted om hvordan du kan nyte næringsrik kvalitetsmat – selv i en hektisk hverdag – både for å få oppleve maksimal livsnytelse og energi, og for å redusere helserisiko, skriver Berit Nordtrand på sin nye nettside.

Lidenskapelig opptatt av kosthold

Overlege og seksbarnsmor Berit Nordstrand er lidenskapelig opptatt av at vi skal spise slik at vi har overskudd for livet. Oikos - Økologisk Norge gratulerer henne med en nyttig og flott web-side og blogg som mange kostholdsinteresserte vil ha stor glede av, sier Reidar Andestad.

 

Se Berits oppsiktsvekkende videoer om innhold i ferdigpizza og brus!

 

Hun er en populær foredragsholder som reiser land og strand rundt og snakker om hvilke enkle grep som kan tas og som virkelig nytter. Og - som vi kan nyte!

30. april kl 14.00 holder hun foredrag på seminar om sunn livsstil i Klepp Rådhus på Jæren, sammen med treningsekseprten Yngvar Andersen fra Puls på NRK. Oikos Rogaland og Voll idrettslag er arrangører.

 

Kan mat være medisin?

"La din mat være din medisin, og din medisin være din mat." Det kjente, eldgamle sitatet kommer fra Hippokrates , legevitenskapens "far". Til tross for at vi har utviklet mange livsreddende behandlingsteknikker og medikamenter siden den tid, er hans råd fortsatt relevant i dag, men desverre er potensialet i kostholdsbehandling ennå lite utnyttet.

 

Vasser i "moderne" mattilbud 

Vi har også utfordringer som var ukjent i Hippokrates' tid. Vi vasser i et hav av "moderne" mattilbud, og noen av disse er direkte usunne, særlig i store mengder. Det er påvisst at vi kan skade vår fysiske og psykiske helse når vi spiser for mye mat med f.eks. feil fettsammensetning, for mye sukker og matvarer med lite næring. Ulike livsstilsrelaterte diagnoser øker så raskt at vi kan begynne å snakke om "epidemier" av for eksempel diabetes type 2 (sukkersyke). Derfor er det å ha kunnskap om sammenheng mellom mat og helse viktigere enn noen gang, skriver Berit Nordstrand.

 

Berit svarer på spørsmål i Adresseavisen

Mandag 4.april svarer hun på spørsmål fra leserne av Adresseavisa.  Se spørmål og svar her.

 

Her finner du Berit Nordstrands nettside og blogg

Annonsører

Samarbeidspartnere