Ovnsbakt leverpostei til topps

15.10.2010
I Norgesmesterskapet for kjøttprodukter fikk Norgården hederspris for sin ovnsbakte leverpostei. Faktisk fikk den en dobbeltpris siden leverposteien også ble kåret til årets beste postei.
- Vi gratulerer! Dette er flott, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge. Vår tilbakemelding fra butikker er at denne leverpostein nå finnes i stadig flere butikker som ICA supermarked og ICA Maxi, hos Norgesgruppens Meny-butikker og Coops Obs- butikker. Det at den vinner hederspris bør gi den et ytterligere løft i omsetningen, dette er et produkt som alle norske butikker bør ha på grunn av smak og at den består av økologiske ingredienser, sier hun.

Normør fra Vaagen gård Averøy  

Smakspesialisten på Averøy, Vaagen gård, gikk denne gang til topps innen småskalamat med møren som ikke heter Nordmøre, men Normør. Siden møren blir laget i Møre og Romsdal er det nok viktig å ha tungen rett i munnen her. Vaagan gård bruker økologiske lam i sine produkter, vi kjenner ikke til at Normør er Debiogodkjent,  men Vaagen har flere andre produkter som er økologisk sertifisert fordi alle ingredienser er økologiske.


Oversikt over vinnere

Det er Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund og Opplysningskontoret for egg og kjøtt som står bak Norgesmesterskap i kjøttprodukter. Her ser du vinnerne fra NM 2010:

Hederspriser

   * Årets nye mat: Finsbråten for påleggspakke av miljøbesparende emballasje, Akershus

   * Økologisk: Norgården ovnsbakt leverpostei fra Nortura. Oslo/Hedmark

   * Vilt: Elgburger med bacon fra Brødrene Ringstad, Rakkestad i Østfold

   * Småskala: Vågen gård med Normør, Møre og Romsdal

   * Nøkkelhullsmerket: Kyllingfilet a la Pesto fra Den Stolte Hane, Gjøvik i Oppland


Norgesmesterne

   * Pølse: Medisterpølse fra Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri AS, Oslo

   * Spekemat: Gilde St. Kristina fra Nortura, Oslo/Hedmark

   * Postei/paté: Norgården Ovnsbakt leverpostei fra Nortura

   * Pålegg: Okserull fra Finsbråten AS, Eidsvoll i Akershus

  

Her kan lese hele oversikten hos kjøttbransjen.no

 

Her kan du i slutten av artikkelen lese om nitritt i norsk mat

Annonsører

Samarbeidspartnere