Øyafestivalen prisbelønnes for sitt miljøengasjement

31.10.2011
For tredje år på rad har Øyafestivalen fått utmerkelse fra The Greener Festival Award for sitt miljøarbeid. The Greener Festival Award deles ut i fire kategorier, hvor "outstanding", som Øya har mottatt, er den høyeste utmerkelsen. - Festivalen og våre samarbeidspartnere har jobbet hardt i mange år for å bli en grønnere og stadig mer miljøvennlig festival. Å toppe en kåring som dette er både utrolig hyggelig og en viktig pådriver for å gjøre oss enda bedre, uttaler Stein Arne Blomseth, daglig leder for Øyafestivalen.

 

Økologisk matservering

Øyafestivalen serverer tilnærmet 100 % økologisk mat, og Oikos - Økologisk Norge samarbeider med Øyafestivalen på dette området. - Vi synes det er veldig gøy at Øyafestivalen utmerkes for sitt miljøarbeid, spesielt med tanke på den økologiske matserveringen. Øyafestivalen er en inspirasjon for andre festivaler som ønsker å servere økologisk mat, og de viser også at det er fullt mulig å gjennomføre en helhetlig miljøprofil på arrangementer, sier prosjektleder i Oikos, Marte von Krogh.

 

A Greener Festival Award - en merkeordning for miljøbevisste festivaler

A Greener Festival Award er en internasjonal anerkjent merkeordning for miljøbevisste festivaler i Europa, Australia, USA og Canada. Festivalene søker årlig om å bli vurdert og fyller ut informasjon på 53 ulike punkter om blant annet: miljøpolitikk, transport, avfallshåndtering, gjenvinning, energibruk, støy, etiske retningslinjer og miljøvern. Øyafestivalen er en av 12 festivaler som har blitt tildelt ordningens høyeste utnevnelse "outstanding". Øyafestivalen er den eneste norske festivalen blant årets vinnere.

 

Pressemelding og mer informasjon om kåringen: http://www.agreenerfestival.com/

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere