Påskeoppskrift: Gulrotsuppe med appelsin.

31.03.2010
Påsken er her og gult er kult – hvorfor ikke feire høytiden med en velsmakende, økologisk gulrotsuppe? Les og prøv Marte von Kroghs oppskrift, sett farge og smak på påsken!

 

Marte von Krogh er prosjektmedarbeider i Oikos - Økologisk Norge, innen festivaler og idrett.

Hun har flere års eraring fra restauranten På Høyden i Bergen, her deler hun en egen oppskrift.

God fornøyelse!

 

Til 4 personer trenger du:

1 stk løk, hakket (Ø)*

500g gulrot, i tynne skiver (Ø)

1 båt hvitløk, hakket (Ø)

1 ss fersk ingefær, revet

1 ss smør (Ø)

1 l buljong, utblandet (Ø)

2 dl appelsinjuice, gjerne fra ferskpressede økologiske appelsiner (Ø)

2 ss rømme (Ø)

1 ss frisk kruspersille, finhakket (Ø)

Salt og pepper (sistnevnte:Ø)

 

Slik gjør du:

Fres løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær i smør til det er mykt (,men ikke brunt). Hell over buljong og kok grønnsakene til de er møre. Mos suppen og kok den opp med appelsinjucie. Smak til suppen med salt og pepper.

Den herlige, gule suppen kan serveres i suppeskåler som en omvendt plomme i egget: Med en god dæsj rømme i midten. Og grønt er skjønt, så vær raus med persille-pynten. God påske!

* Varer merket med Ø finnes som økologisk alternativ.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere