Påskestemning med Ren Mat

11.03.2016
Belgfrukter har vært en del av menneskets matfat i uminnelige tider. De er sunne både for jorda og for oss. Belgfrukter er så viktige at FN har utnevnt 2016 til å være belgfruktens år. Ren Mat hedrer disse frøenes uvurderlige egenskaper i årets første utgave.

–Belgfrukter er en viktig kilde til næring og jordpleie. Vi kan godt erstatte flere av de proteinene vi inntar gjennom kjøtt med linser og bønner, både med tanke på matsikkerhet og miljøet, sier Wanda Widerøe, redaktør i Ren Mat. – Belgfrukter spiller en sentral rolle i et vegetarisk kosthold, og vi har en større artikkel om dette i denne utgaven, sier hun.

Kom og spis
Ren Mat har flere sider med forslag til middagsretter som passer for hele familien, basert på sunne, gode råvarer, illustrert med inspirerende bilder.
– Vi lager ofte den samme maten hele tiden, noe varene vi legger i handlevogna tyder på. Tidsklemma gjør det vanskelig for mange å forsøke noe nytt, det er lettere å lage noe vi kan, det går raskest. Oppskriftene i Ren Mat kan kanskje bidra til vi våger å velge annerledes, håper redaksjonen.

Økologisk inspirasjon
Ren Mat har, som eneste tidsskrift i Norge, utelukkende fokus på mat og produkter med en økologisk tilnærming i produksjonen. Også dette nummeret er fylt med fagstoff, tips, nyheter og reportasjer. Vi har besøkt det unge paret som driver småbruket Sansegården Olavsbråten, vi portretterer Linda Jolly som vet hva hun snakker om når hun forteller om jord og planter, og vi ser nærmere på fenomenet andelslandbruk. 72 sider med nyttig informasjon og mange spennende oppskrifter. – Vi håper at vi klarer å inspirere våre lesere til mye matglede og en bevissthet rundt matvarenes opprinnelse, sier Widerøe.

– Økologisk, ren og bærekraftig mat er i alle kanaler for tiden. Vi opplever en meget positiv utvikling når det gjelder bevisstgjøring av de utfordringene matproduksjon og forbruk i verden står overfor. Ren Mat bidrar til å forklare de store sammenhengende mellom en sunn jord, et godt dyrehold, en sunn kropp og god, næringsrik mat på tallerkenen, og vi håper enda flere oppdager informasjonsverdien i Ren Mat og deler denne kunnskapen, sier redaktøren. Hvert år har Ren Mat over 200 000 lesere og bladet er et viktig informasjonsorgan i et marked i stadig vekst.

Tekst: Ren Mat- redaksjonen
Foto: Nadin Martinuzzi

Ren Mat utgis av Oikos – Økologisk Norge, en landsdekkende medlemsorganisasjonen som utelukkende arbeider for å styrke økologisk landbruk og forbruk gjennom politisk påvirkning, informasjon og praktiske tiltak. Ren Mat er en viktig del av informasjonsarbeidet til Oikos. Du kan abonnere på Ren Mat for bare én krone dagen, eller melde deg inn i Oikos ­– Økologisk Norge til samme pris og få fire nummer av Ren Mat i året rett hjem i postkassen. renmat.no, oikos.no

Annonsører

Samarbeidspartnere