Palmeoljeguiden

25.01.2012
I dag, onsdag, publiserer Grønn Hverdag og Regnskogfondet en palmeoljeguide som skal gjøre det enklere for forbrukerne å styre unna miljø- og helseskadelig palmeolje i matvarer. -Det er kjempebra at det endelig har kommet en guide som gir forbrukerne mulighet til å ta bevisste valg knyttet til innholdet av palmeolje i matvarer, sier Kari Tande Hansen, ernæringsfysiolog i Oikos - Økologisk Norge.

Foto: Grønn Hverdag 

 

Over 500 matvarer fra 19 norske matvareprodusenter har blitt kartlagt, og hele 340 matvarer i undersøkelsen inneholder palmeolje. Palmeolje er en billig vegetabilsk olje, og brukes derfor flittig av matvareindustrien. Palmeolje viser seg å være sterkt kolesteroløkende, og gir økt risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer. - Når produksjonen av palmeolje i tillegg er en stor belastning for miljøet, bør det være god grunn for å fjerne palmeolje fra matvarer, sier Tande Hansen. Denne guiden vil forhåpentligvis bevisstgjøre forbrukerne og bidra til at flere styrer unna produkter med palmeolje, sier hun.

 

Palmeoljeguiden klassifiserer matvarer i tre grupper, over 5 % innhold av palmeolje, inntil 5 % innhold av palmeolje og ingen palmeolje. Palmeoljeguiden finner du her.

 

Her kan du lese mer om palmeolje og palmeoljeguiden.

 

Hvordan styre unna palmolje - se sak hos NRK

 

 

Vær med på oppropet 

Ikke spis regnskogen! Jeg vil ha mat uten palmeolje!

Skriv under hos Regnskogsfondet på  kampanjen for å få mat uten regnskogsødeleggende palmeolje.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere