Populært med økologiske lammelår

30.03.2012
-Økologiske lammelår er populært og er ett av de økologiske produktene i Norgården som vi selger mest av, forteller kategorisjef Kjersti Sørby i Nortura. Hun forteller videre at økologisk fårepølse er et av de mest solgte produktene som også finnes i mange større butikker.

 

Kjersti Sørby i Nortura har suksess med de økologiske Nordgården-produktene lammelår, leverpostei og fårepølse. Se oppskrift nederst.

 

 

 

Økologisk leverpostei fra lavt salg til maksimalt salg

 

Den prisbelønna Norgården økologiske leverpostei har nå fått føtter å gå på. Etter at Rema 1000 i Oslo-området og flere andre har tatt inn leverposteien, har vi fått så stort salg av denne at vi vanskelig kan produsere mer, sier Sørby. Det skyldes at de ikke har tilgang til mer økologisk svinelever og siden de sliter med å få solgt mye av det økologiske svinekjøttet som økologiske produkter, er det ikke aktuelt på kort sikt å øke denne produksjonen. - Det er svært hyggelig at Nordgården leverposteien har tatt av i markedet, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge, og forteller at det er ett av de produktene Oikos systematisk har prøvd å løfte omsetningen av.

 

 

 

 

 

 

Ønsker økokylling i frysedisken

 

Når det gjelder økologisk kylling har Norgården fortalt at de snart tar det ut av butikkmarkedet, men fortsetter å levere til storkjøkken. De er åpne for å kunne fortsette med å lage økologisk kylling til butikk om de kan levere det som frossenvare. Sørby mener det vil være smart med frossen kylling, fordi varen da vil ha mye lengre holdbarhet i butikk, men først trenger vi en større bestilling på det, sier hun. -Det er synd at økologiske kyllingprodukter forsvinner fra butikk, utenom de som kommer fra Holte gård, sier markedssjef Kristina Alnes og viser til omfattende informasjon om dårlig dyrevelferd i mange konvensjonelle kyllinganlegg. Forbrukere må bli flinkere til å ta konsekvenser av det og velge økologiske produkter når de er i butikk, sier hun.

 

Oppskrift på økologisk lammelår, helt

 

Tilberedning:

1. Skjær små lommer i steken og stikk inn hele hvitløksfedd. Gni steken inn med smør, salt, grovmalt pepper og 4-5 ss hakket rosmarin. Plasser et steketermometer i midten av steken.

2. Sett steken i ovnen ved 180 grader og stek til kjernetemperaturen 65 grader (rosa), ca 1 1/2-2 timer. NB! Hell stekesjyen over steken flere ganger under steking.

3. La steken hvile i ca 15-20 min før oppskjæring.

 

Serveres gjerne med fløtegratinerte poteter, kokte grønnsaker og saus laget på stekesjyen.

 

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere