Prestisjepris til Rica-hotellene

14.01.2011
Hotellkjeden Rica har blitt tildelt HSMAIs miljøpris for 2010. Kjeden får prisen på grunn av sitt mangeårige arbeid med miljø og bærekraftige løsninger.
-Vi gratulerer Rica-hotellene med prisen og syns det er flott at de både har miljøsertifisert så mange av sine hoteller og at de som del av dette har økt andelen økologisk mat, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Senere i år vil vi sjekke ut hvem som er best på økologisk mat av de prisvinnende Rica-hotellene og Choice-hotellene frontet av Petter Stordalen, legger han til.

Rica-hotellene her ved miljøsjef Lise Sunsby får hederspris for godt miljøarbeid.  Foto:  Rica

 

En rekke miljøtiltak er gjennomført

I begrunnelsen heter det: "Juryen har latt seg imponere av bredden på miljøtiltakene til vinneren, som bl.a. samspillet med destinasjonene og satsing på lokal, kortreist mat. Dette bidrar til mindre transport, mindre energiforbruk til bl.a. kjøling og økt mulighet for bruk av økologiske matvarer."

 

Ros til Rica-hotellene fra Alvhild Hedstein i miljømerket Svanen.  Foto: Svanen

Satset på Svanemerking og får ros for det

Pål Semb Johannesen, kommersiell direktør i Rica-hotellene, har samarbeidet med Enova og Miljømerking for å miljøtilpasse virksomheten. Han er naturligvis svært fornøyd med kåringen. - Vi besluttet å satse på Svanemerket som etter vårt syn er den strengeste og beste merkeordningen på miljø.- Vi gratulerer Rica-kjeden med denne utmerkelsen, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking. - Det er flott å se at det langvarige arbeidet med å miljøtilpasse hotellene bærer frukter også i form av anerkjennelse fra bransjen. Rica viser til konkrete miljøresultater og forbedringer år for år, og det er helt i Svanemerkets ånd, fortsetter Hedstein.

Og hva står HSMAI for?

Dersom du ikke har klart å finne svaret på det, får du her hjelp. HSMAI står for "Hospitality Sales and Marketing Association International". Dette er en global organisasjon for salgs- og markedsføringsfolk innen hotell- og reiselivsbransjen. Prisen ble utdelt av det norske avsnittet av HSMAI, på den årlige prisfesten i Oslo. Dette forteller blant annet miljømerket Svanene på sin hjemmeside.

 

Les mer om kåringen på Rica hotell sine hjemmesider

 

Har Choice-hotellene med Petter Stordalen blitt forbikjørt av Rica når det gjelder økologisk mat?  Dette vil Oikos sjekke ut. Foto: Choice

Konkurranse om økomat på hotellene

Det er en viktig del av hotellenes miljø- og sunnhetsprofil at de gir sine gjester god tilgang til økologisk mat, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge.  Vi gleder oss over at en rekke Rica-hoteller har forbedret seg på dette området. Når så mange hoteller løfter økomat og miljø sammen, slår det også ut på omsetningsvolum, bedre logistikk og dermed ofte bedre kvalitet på maten, sier han.  I løpet av året vil vi i Oikos - Økologisk Norge kartlegge hvem som er best av Rica-hotellene og Choice-hotellene.  Vi tar også gjerne imot utfordring fra andre hotellkjeder som vil bli kartlagt, legger han til.

 

Vi takker for tips og tilbakemeldinger fra hotellkunder på tilbudet av økologisk mat og kvaliten på den, bruk e-postadressen info@oikos.no

 

Annonsører

Samarbeidspartnere