Prior økologiske egg er lansert

21.09.2012
Prior økologiske egg er ute i butikker over hele landet. Dermed har Nortura lansert sitt nye økodesign og sitt første produkt i seriene Prior Økologisk og Gilde Økologisk.

 

 

Tror på vekst

– Vi tror på en ny og bedre satsing på økologiske produkter fra Nortura under de kjente merkenavnene Prior og Gilde, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Samlet sett er salget av økologiske kjøttprodukter lavt, mens økologiske egg selger godt. Omsetningen øker også i 2012, ifølge tall fra Statens Landbruksforvaltning (SLF). Andestad tror ikke det er mange grep i innsalg og distribusjon som skal til, før volumet av økologiske kjøttprodukter vil øke.

 

Prior Økologiske egg 2 

Begeistring for nytt design

-Designet som er valgt er tydelig og moderne og bør fange kundenes oppmerksomhet. Når vi snakker med selgere i Nortura har de en nærhet til Gilde- og Priornavnene som de mener vil gjøre det lettere å selge økologiske produkter under de kjente merkenavnene, sier Reidar Andestad. Siden økologiske egg er det største økologiske produktet hos Nortura, er det smart å kjøre det først ut i markedet. Slik blir forbrukerne kjent med det nye merkenavnet og designet. – Erfaringen vi har i Oikos fra salg av Prior Økologiske egg på Dyrsku'n sist helg, er at forbrukerne raskt vil venne seg til den nye emballasjen, legger han til.

 

Rolf Gjermund Fjeldheim Nortura

Rolf Gjermund Fjeldheim er kategorisjef i Nortura og har store foventninger til satsingen på Prior Økologisk og Gilde Økologisk som etterhvert erstatter Norgården-produktene. Foto: Nortura

 

Har ikke lyktes godt nok

- Vi har ikke lyktes godt nok i satsningen på økologisk, derfor tar vi nå grep for å skape ny entusiasme og samtidig gi de økologiske produktene våre den oppmerksomheten de fortjener, sier Fjeldheim. Det er ikke produktene det er noe galt med, men vi har rett og slett ikke fått frem kvalitetene med disse varene og det vil vi nå prøve å kommunisere bedre, sier kategoridirektør for spesialiteter, Rolf Gjermund Fjeldheim.

 

Økologiske Prior egg er Norturas økologiske flaggskip

- Forbrukerne har høy kjennskap til Gilde og Prior og det vil være positivt for disse merkevarene å få økologiske produkter inn i sortimentet. Økologiske egg, som utgjør 82 prosent av det samlede økologiske volumet i Nortura, er det første produktet som lanseres med ny emballasje merket med Prior allerede fra høsten, sier Fjeldheim.

 

Noen økotall for Nortura

Egg: 592 tonn

Kjøttdeig: 32 tonn

Lammelår m/knoke: 15 tonn

Ovnsbakt leverpostei: 6 tonn

Fårepølse: 4 tonn

 

Annonsører

Samarbeidspartnere