Pris for økologiske cherrytomtater

16.12.2009
Noen av oss starter hver dag med å spise en økologisk cherrytomat. Økologiske cherrytomatene kommer ofte fra Kjær Gartneri i Vestfold eller fra to produsenter i Rogaland. Nå har Martin Danielsen fått etablererprisen i Re for utviklingen av Kjær Gartneri. I følge Tønsberg Blad kommer halvparten av norske cherrytomater fra hans gartneri.

Martin Danielsen med egne økologiske cherrytomater - en av de største produsentene i Norge.  KSL Matmerk bilde.
 

 

Hvorfor den gode smaken?

- Prisen blir et slags bevis på at det jeg gjorde for fire år siden, ved at etablere Kjær Gartneri AS, sa Danielsen i følge Tønsberg Blad.  Han benyttet anledningen til å skryte av sine egne cherrytomater.  - De er dyrket i jorda på gården, i motsetning til de fleste andre tomatbøndene, som dyrker i torv. Det er jorda på gården som gir den gode smaken, sa Danielsen, som produserer halvparten av de økologiske cherrytomatene her til lands.

 

 

Det er ikke noe hobby-drivhus hos Kjær Gartneri- deres bilde.

 

Viktig norsk produsentmiljø 

-Oikos gratulerer med vel fortjent prisen! Vi fikk i Oikos pusteproblemer i sommer når Bama og andre kom med en del utenlanske importerte økologiske tomater mindt i sesongen.  Det har gitt et helt undøvendig tøft år for pionerprodusentene, sier daglig leder Reidar Andestad i Oikos.  Nå håper vi på et felles løft framover for kommende sesong, kvaliteten på de norske økotomatene er det nemlig ikke noe å si på.

Etikett hos Bama

Tøft

Siden etableringen i 2005, har Kjær Gartneri AS vokst jevnt og trutt og hatt god økonomi. Omsetningen havner på mer enn fire millioner, og Danielsen har fire ansatte, og han planlegger å utvide produksjonen. - Men det er tøft nok å være matprodusent. De store matvarekjedene presser prisene, og liker godt å importere. Rammebetingelsene og importvernet er viktig.

 

 

Etikett hos Coop - Ânglamark

4 års satsing

Det er først de siste fire årene Martin Danielsen har satset på økologiske tomater. Han har drevet

gården Kjær siden 1982, og der har det vært dyrket kvalitetsgrønnsaker i generasjoner. I fjor produserte han 56 tonn økologiske cherrytomater og 10 tonn rund tomat. Oppvarmingen av drivhuset skjer med propan, avgassene går til plantene som CO2-tilskudd.

 

Denne informasjonen har vi hentet fra Tønsberg Blad 16.12 - kjøp avisen for å få hele artikkelen.

 

Her kan du finne mer informasjon om Kjær Gartneri på deres hjemmeside.

Annonsører

Samarbeidspartnere