Prisras på økologisk mat

14.12.2011
Rema 1000 kutter i dag prisen kraftig på alle økologiske matvarer i Oslo. Samtidig har de også økt utvalget.

Kjøpmann Jan Tore Berg og markedssjef Stig Eriksson. Foto: Rema 1000

 

Kristina Alnes, markedssjef i Oikos - Økologisk Norge er henrykt. - Rema har lenge vært en øko-sinke. Det fantastisk at storkjeden nå lytter til kundene og går i front for billig, økologisk mat. Nå håper vi at flere av de andre store kjedene følger etter.

Et flertall av Remas kunder oppgir at de ønsker å handle mer økologisk mat. Samtidig sier de at for høye priser forhindrer dem i å velge økologisk, noe som også bekreftes av flere forbrukerundersøkelser.

Priskuttene er på 10 til 30 prosent og gjelder i førsteomgang kun butikker i Oslo, men går kampanjen bra vil den utvides til Rema-butikker over hele landet. Samtidig har tilbudet blitt bedre.

- De fleste Rema butikker har fortsatt et stykke igjen før alle øko-kundene blir fornøyde, savner du noen varer i din butikk, spør betjeningen om de kan ta de inn, oppfordrer Kristina Alnes.

Oikos - Økologisk Norge har siden starten jobbet for økt satsing på økologisk mat. Økologisk mat produseres mest mulig i tråd med naturens premisser, og på en måte som i størst mulig grad tar hensyn til biologisk mangfold og dyrenes naturlige atferd og behov.

Økologisk mat er produsert uten kjemisk-syntetiske sprøytemidler, og uten bruk av GMO og kunstgjødsel. Det er heller ikke tillatt med kunstige tilsetningsstoffer og bare 1/10 av tilsetningsstoffene som er tillatt i konvensjonell mat.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere