Produksjon av økologisk Norvegia til Verdal

31.01.2011
Konsernstyret i Tine har vedlagt å legge ned meieriet på Ørlandet, som blant annet har produsert økologisk Norvegia. Visekonsernsjef Stein Øiom i Tine opplyser til Oikos – Økologisk Norge at denne produksjonen planlegges flyttet til Tine meieriet i Verdal.
- Økologisk ost finnes over hele landet, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge, som berømmer Tine for økologisk ostetilbud, samtidig som han etterlyser mer smaksrike økologiske oster.

 

Tines økologiske Norvegia er et av de økologiske produktene som er tilgjengelig i en rekke butikker over hele landet. - Store grupper forbrukere i Norge liker den milde smaken som Norvegiaen har, og Tine gir  dermed et tilbud til mange om å kunne velge økologisk ost til både pålegg og til bruk i en rekk matretter.

 

Den Blinde kus Jaktost er en av en rekke gode økologiske alternativ.  -I fullsortementsbutikker er utvalget så stort at du ofte kan lage osteselskap basert på bare økologiske sorter, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Foto: Den Blinde ku.

Mye å velge mellom av økologisk ost 

Generelt er det flere typer økologisk ost å velge mellom i butikker som har litt utvalg og det finnes en rekke økologiske lokaloster som tilbys på Bondens Marked, gårdssalg og i en del butikker.

 

I tillegg til økologisk Norvegia, har TINE følgende øko-oster: kremost naturell, kremost ramsløk, kremost purre og Dovre Brie økologisk. Rørosmeieriet har Skjørost, Gomme og Cottage Cheese. Den blinde ku har flere sorter med økologiske oster som Ingers Blå, Camenås og Jaktost. Derinngarden har en også flere økologiske oster som Snøtind, Camembert Trolltind og Lille Gule.

 

Vet du om disse økologiske ostene? 

I fullsortimentsbutikker får du også andre økologiske oster slik som Brie, blå Castello, Fløteost med hvitløk eller paprika, Mozzarella, Stilton, Cheddar, parmesan, Rocquefort (Papillon), samt en rekke lokalproduserte, økologiske oster. Det er stor variasjon i tilbudet fra landsdel til landsdel og fra butikk til butikk.  Spør i butikken din og de vil ofte kunne skaffe deg økologiske ostealternativer.

Annonsører

Samarbeidspartnere