Proteinbomber

04.12.2012
Vi får stadig spørsmål fra folk som driver med trening om det finnes sunne, økologiske proteinbomber i norske butikker. Svaret er ja. - En god og rimelig kombinasjon er Skjørost fra Rørosmeieriet blandet med økologiske egg i en eggerøre eller i en omelett, sier Kari Tande-Nilsen, ernæringsfysiolog i Oikos - Økologisk Norge.

 

Viktig med protein

- Proteiner er kroppens byggesteiner, og er nødvendig for oppbyggingen av nye celler. Protein er viktig, og ikke bare for dem som trener mye, legger hun til. Generelt får vi i oss nok protein. For de av oss som spiser økologisk, kan utvalget av proteinrike råvarer som f.eks. kjøtt være begrenset. Da kan økologisk Skjørost og cottage cheese fra Rørosmeieriet være et alternativ. Proteinrike og magre produkter, som sammen med egg i en omelett eller eggerøre utgjør en skikkelig proteinbombe. Skjørost eller cottage cheese egner seg også godt i salater.

Mange vil også gjerne ha økologisk kylling og kalkun, for tiden er det økologisk kylling fra Holte gård å få i en del butikker og noen har kalkun fra Homlagarden. Dessverre kuttet Nortura ut sin økologiske kylling, men vi håper de kommer tilbake med den, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge, som også gjerne vil ha økologisk kylling- og kalkunpålegg i butikk.

Vingulmarks bønder 

Kampanje i butikk

For tiden presenteres egg fra Vingulmark og skjørost fra Rørsomeieiriet som gode og smaksrike proteinkilder, forteller demopersoner fra Oikos – Økologisk Norge som de siste ukene har vært i en rekke Meny-butikker i Oslo-området. Det er svært god respons på dette, forteller de, og butikkene blir fort utsolgt både for økologiske egg og skjørosten. Også eggprodusenter fra Vingulmark i Østfold har vært med på mange butikk-demoer og snakket med mange kunder om både smak og dyrevelferd.

 

Pai med skjørost

 Du behøver:

100 g mykt smør

100 g skjørost

½ ts salt

1 ½ dl hvetemel

 

½ purre

1 paprika

4 skiver spekeskinke

100 g skjørost

litt urter

2 egg

2 dl matfløte

revet ost

 

Slik gjør du:

Bland sammen smør, skjørost, salt og hvetemel til en deig. Trykk den ut i en 26 cm stor form. Stikk bunnen med gaffel. Forstek bunnen i ovn på 180 °C i noen minutter, til den er gyllenbrun.

 

Skjær skinken i strimler, paprika i terninger og purren snittes. Fordel dette og Skjørost i formen på bunnen. Bland sammen egg og fløte, smak til med urter og hell over. Strø revet ost på toppen. Stekes i ovn på 225 °C i 20-25 min.

 

Her er flere oppskrifter med skjørost fra Rørosmeieriet, som kjøttkaker, vafler m.m.

 

Egg - vingulmark 6 pk 

Her kan du lese mer om egg fra Vingulmark og se på filmene de har laget.

skjoerost 180px Rørosmeieriet

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere