Rawfood og supermat

16.01.2011
Superfoods, rawfood, levende mat, greens. Supermat-trenden har lenge vært populær i USA, og nå har den også fått godt fotfeste her hjemme. Salget av alger og gress i pulver går så det griner, og ved CC Naturkost, som er den største helsekostbutikken i distriktet, har de hatt en voldsom økning, skriver DT.no som har laget reportasje om en familie som lever på dette.

Også på norsk finnes det litteratur om rawfood.  Foto:Forlaget.

 

Økt omsetning

- Jeg har ikke tallene foran meg nå, men at vi har solgt minimum 40 prosent mer greens det siste halvåret, og sikkert mer enn doblet omsetningen til sammen i 2010 på spirulina og chlorella, er jeg rimelig sikker på, sier daglig leder Hennie Hærstad til Drammens Tidende.

Hun mener at det har skjedd en stor endring når det kommer til grønne produkter og supermat.

- Nå har nesten alle som kommer inn her hørt om greens før de kommer hit. Dessuten er kundene mer er opptatt av back to basic produkter. De vil ha naturlig mat som ikke er bearbeidet, og som inneholder mye næringstoffer.

 

Supergrønn familie

Cecilie Sigvartsen ble introdusert for supermat gjennom kjente for et par år siden, og nå er den blitt en livsstil.- Jeg er veldig opptatt av at dette ikke må bli en fanatisk greie. Jentene kan spise akkurat det de vil, og i bursdager spiser de boller og drikker brus, akkurat som alle andre.

Hun forteller at det samme gjelder for henne selv og ektemannen Kjell også.

- Vi er kjempeglade i mat begge to, og er med i en gourmetklubb, så vi spiser det vi får servert når vi er i selskaper, sier hun og ler, ifølge Drammens Tidende.

 

Her kan du lese hele saken hos DT.no

 

Hos Naturalnews.com finner du en rekke artikler om superfoods

Annonsører

Samarbeidspartnere