Reindyrka prisvinner i Vest

20.09.2013
– Reindyrka er en liten oase i ørkenen for oss som ønsker trygg, økologisk, lokalprodusert mat, sier Anna Milford, styremedlem i Oikos Vest.

Økopris Vestlandet for 2013 gikk til den heløkologiske matvarebutikken Reindyrka i Bergen sentrum.

Etisk og økologisk

Økologisk, etisk og mest mulig lokalprodusert er konseptet til butikken, som på hjemmesida si framholder at de ønsker å være et stabilt omsetningsledd for vestlandsbønder og andre etiske leverandører. God dyrevelferd og anstendig betaling til alle produsenter er også idealer de holder fram.

Som eneste butikk i Bergen, selger Reindyrka utelukkende økologiske varer. Alle varer i butikken er dermed produsert uten syntetiske sprøytemidler og foredlet uten skadelige tilstningsstoffer.

Oase

Prisutdelerne framholder det enestående i at Reindyrka prioriterer økologiske varer fra lokale leverandører, varer som sjelden får plass i de vanlige kjedene. Innehaverne har også vist stor stå-på-vilje med å gjøre butikken og idealene den står for kjent for bergensere flest, i de tre årene de har holdt på til nå.

Reindyrka Bergen butikkinteriør økobutikk NB Hentet fra reindyrka.no Foto: Reindyrka/Gnist Film

– Reindyrka er en liten oase i ørkenen for oss som ønsker trygg, økologisk, lokalprodusert mat, sier Anna Milford, styremedlem i Oikos Vest, i en pressemelding.

Matfestivalfest

Det var under festmiddagen for utstillerne under matfestivalen i Bergen tidligere denne måneden at den heløkologiske butikken Reindyrka ble hedret med Økoprisen for Vestlandet.

Prisen deles ut av Oikos Vest, Økoringen Vest og Norsk landbruksrådgiving Hordaland.

Økopris Vestlandet deles ut til en person, organisasjon eller virksomhet som har gjort en særlig innsats for å fremme økologisk landbruk eller forbruk i regionen.

- Reindyrka ivaretar de prinsippene som det økologiske miljøet på Vestlandet står for og er en verdig vinner av Økopris Vestlandet for 2013, heter det i pressemeldingen.

Reindyrka er også på Facebook

Tidligere prisvinnere er:

2005: Sogn Jord- og Hagebruksskule SJH, Aurland

2006: Finnegarden, Voss

2007: Godt Brød

2008: Kari Haga og Nils Vange, Vik

2009: Hanne Frosta (Spisestedet  På Høyden)

2010: Pascale Baudonnel

2011: Homlagarden

2012: Balholm

Annonsører

Samarbeidspartnere