Reint mjøl i posen - sjelden kost for korndyrkarar

26.07.2011
Gamle kornsorter vert berømma blant kokker, bakarar, helsebevisste og allergikere, men for å halde liv i kornet må kornbønder ty til sivil ulydighet.


Korn som emmer, spelt, enkorn og svedjerug både smakar godt og gjer godt. Fleire av sortane er tilpassa nordisk klima, og ved å ta det i bruk - dyrke det og ete det - bevarast både tradisjon og kunnskap, genetisk mangfold og på den måten auka matsikkerheit. Dette kom fram på nordisk samling om gamle kornsortar 8.-9.juli, og førre veke publiserte Dagens Næringsliv sitt magasin D2 artikkelen "Han får ikke ha rent mel i posen", om utfordringar med dyrking og foredling av gamle kornsortar. 

 

 

Les heile artikkelen i D2.

 

Les Oikos sin artikkel "Vil du bevara ein plante - et han", frå samlinga om gamle kornsortar.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere