Rekordslipp av nye økoprodukter

22.11.2012
I løpet av høsten har det kommet eller blitt presentert over 50 nye økologiske produkter i butikkene. – En langvarig, økende interesse gir seg nå utslag i en storsatsing på økologisk mat, sier markedssjef Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

- Det er bare å glede seg og etterspørre varene i butikkene som ikke har dem, sier han. Mange av de nye varene vil du forløpig finne mest av hos Mega og Meny.

 

 

 

Økologisk Røroskjøtt hos Rema

Innen økokjøtt har det kommet tre varianter av økologisk kalkunfilet fra Homlagarden til noen Menybutikker. Disse er vakuumpakket i kryddersaus, som gjør at kjøttstykkene blir saftige. Røroskjøtt har meddelt at de kommer med økologisk hakkabiff og kjøttkaker. De er i dag inne i en rekke Rema 1000 butikker med økologisk karbonader, hovedsakelig i Trøndelag.

 

røroskjøtt-thure-solli - handelsbladet

Daglig leder i Røroskjøtt AS, Sten Thure Solli, kommer med flere økologiske kjøttprodukter. Foto: Handelsbladet

 

Raske Retter har lansert sju varianter av økologiske krydderblandinger til laks, torsk, kylling og kjøtt.. De finnes blant annet på Mega og Meny butikker. Alma Norge med sin økologiske varegruppe Helios, har kommet med flere nøttepålegg. - Dette er ekstra kjærkomment siden det er få varianter av økologisk pålegg i markedet, sier Andestad. Det er også kommet tre varianter av italiensk økologisk syltetøy fra Nicolata gjennom Hette import.

 

 

 

rørosmelk-tiff  Fløte økologisk Rørosmeiriet Mathallen

Rørosmeieriet har lansert tre ulike økologisk melk, fløte og kommer med yoghurt.

Økologisk fløte fra Rørosmeieriet

På meierisiden fortsetter Rørosmeieriet å glede mange med sine nye produkter. De har nå meddelt at de kommer med økologisk yoghurt, og de er allerede ute med økologisk fløte, riktignok kun i pakninger for storkjøkken. Videre har de kommet med en hel serie økologisk melk som tilbys i Nord-Østerdalen og som en også får på Mathallen i Oslo.

 

Tine har ikke kommet med noen nye økologiske produkter i høst, men har derimot trukket fra markedet de to variantene av økologisk barneyoghurt i Sprett-serien. Dermed har Tine færre økologiske produkter på markedet nå enn de har hatt de siste årene, men de har lovet nylanseringer i 2013. Reins Kloster har kommet med økologisk is, laget fra bunn og den heter Rein Iskrem!

 Prior Okologiske Egg.jpg (200x163) Egg - vingulmark 6 pk

De økologiske eggene fra Nortura selges nå under navnet Prior Økologisk og finnes i mange butikker rundt i landet. Den blå pakningen er økologiske egg fra Vingulmark i Østfold. Foto: Oikos

 

Ny aktør innen økologisk egg

Egg er et av de mest solgte økologiske produktene, er det mye endringer. Vingulmark fra Østfold er ute med økologiske egg i butikkene med størst økoutvalg i Oslo-området. Eggene er lett å finne i butikk på grunn de blå pakningene. Nortura har lansert sitt nye økobrand på egg, Prior Økologiske, som er ute i svært mange butikker.

 

Barnemat øko 2  Nestlè Squeeze 

Hipp og Nestlè er ute med økologiske fruktsmoothies for barn og tar opp konkurransen med Ella's Kitchen.  Foto: Oikos.

Størst konkurranse innen økologisk barnemat

De nye produktene som sannsynligvis får mest omsetning er innen økologisk barnemat, hvor det pågår en meget offensiv satsing fra flere selskaper som bidrar til et stadig bedre utvalg. Nestlè og Hipp har lansert nye fruktsmoothies som særlig konkurrerer med tilsvarende produkter fra Ella's Kitchen som har hatt stor suksess i Norge. 42 prosent av barnematen innen denne mellommat-varegruppen er per oktober i år økologisk. Det fjerde selskapet med omfang av barnemat i Norge, Småfolk, kuttet ut sitt økologiske sortiment for noen år siden, dermed er de ikke med i denne konkurransen om bevisste småbarnsforeldre.

 

Te - Jacobs utvalgte økologisk og fairtradeBio Økologisk juice ICA

I varegruppen Jacobs utvalgte hos Meny har det i høst kommet fire varianter av økologisk og fairtrade te. Foto: NG. Hos ICA Supermarked på Grünerløkka har vi funnet disse to nye økologiske juicetypene, en appelsin og en fruktblanding. Foto: Oikos

Bedre utvalg av økologisk te

Når det gjelder drikker har Jacobs-serien hos Meny kommet med fire ulike typer økologisk te. Alma har kommet med en rekke nye økologiske te-varianter, både som løsvekt og posete. Flere andre har også fornyet sitt økologiske teutvalg.

 

På ICA er det observert økologisk juice av appelsin og av tropisk frukt fra Höllinger. Serien er også ganske prisgunstig og siden det har vært et dårlig utvalg av økologisk juice, er det kjærkomment om dette blir en vare som er å finne framover, sier en fornøyd Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge.

 

Hovedbildet øverst i saken er økologiske egg fra Vingulmark i Østfold som nå balnt annet er å finne i en rekke Menybutikker.

Annonsører

Samarbeidspartnere