Rema lykkes med økologi i Danmark

30.04.2011
- Rema 1000 har lykkes med en langsiktig satsing på økologisk mat i Danmark, sier markedssjef i Oikos – Økologisk Norge, Kristina Alnes. I 2010 steg omsetningen av økologisk mat med over 25 % hos Rema 1000 i Danmark og det etter at salget har mer enn doblet seg de to foregående årene. Saken er særlig interessant siden Kjedmaktutvalget nylig har på pekt manglende vareutvalg i Norge sammenlignet med våre naboland. Dette rammer økohandelen spesielt, sier Alnes og legger til at Rema 100 Danmark har et bredt økoutvalg.

 

Fine økologiske poteter fra Gram Slot finner du hos Rema 1000 i Danmark.  -Med kvalitet, vareutvalg og pris har Rema 1000 knekt økokoden i Danmark, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. Foto:  Gram Slot

Gunstig prising for forbrukere

- Vi har priset de økologiske varene på et nivå som gjør at alle har råd til å kjøpe dem.  Bare fordi det er snakk om økologiske produkter, behøver de ikke å koste det dobbelte, sier innkjøpsdirektør i Rema 1000 i Danmark, Anders Rene Jensen til Dagligvarehandelen.

 

 

Økologiske Havregryn er et av de mest solgte økologiske produktene i Danmark, slik også hos Rema 1000.  -Ring med om du finner økologisk havreggryn hos Rema 1000 i Norge, sier Kristina Alnes.  Foto:  Gram Slot og Rema 1000.

 

Håpløse i Norge, gode i Danmark 

- Rema 1000 står sterkt i Norge, samtidig som de satser minimalt på økologisk mat her, det er derfor spennende å se hva de får til i Danmark, sier Kristina Alnes. Oppkjøpet i den økologiske mønstergåren Gram Slot har vært med på å gi Rema et seriøst preg i tillegg til forbrukervennlig prising, sier Alnes, og tror at Rema 1000 har knekt "økokoden" i Danmark. Her har den norske Rema 1000 mye å lære, avslutter Alnes.

 

Seriøst preg

- Jeg er overbevist om at veksten også skyldes at vi stiller høye krav til de økologiske produktene: De skal ikke bare være økologiske, de skal også smake godt og være av høy kvalitet.  Det er produktene fra Gram Slot er riktig godt eksempel på, sier Henrik Burkal, administrerende direktør i Rema 1000 i Danmark til Dagligvarehandelen.

 

Omfattende virksomhet

Rema 1000 i Danmark har 199 butikker og omsatte i fjor for 6,146 milliarder danske kroner.  Kiwi satser også stort i Danmark og gir halv moms på økologisk mat.

Annonsører

Samarbeidspartnere