Rema satser på stor økogård i Danmark

10.10.2010
Rema Industrier kjøper seg inn i Danmarks største økologiske gård, i følge Adresseavisen. Dette vil det bety flere økologiske produkter og større volum av de produktene som allerede er i butikk i Danmark.
–Samlet er Rema 1000 også stor i omsetningsvolum på økologiske produkter i Norge, selv om vareutvalget er svært dårlig i butikkene. At de nå kjøper seg opp hos en av de mest anerkjente økologiske produksjonsgårdene i Danmark, håper vi betyr at de også vil satse mer i Norge, sier Reidar Andestad, daglig leder i Oikos – Økologisk Norge.

Ole Jakob Reitan har vært på stor økohandel i Danmark, kvalitetsvarer er sikret til Remas butikker i landet.  Nå håper Oikos - Økologisk Norge at Rema også vil satse mer økologiske varer her i landet, slik deres konseptbutikk på Lillehammer har vist at de kan. Bilde: Reitangruppen.

 

Dagligvarekjendene i Norge er tilbake for å dra opp økoomsetningen

-Det er dagligvarekjendene med Coop og Norgesgruppen som etter hvileskjær under finanskrisen ser ut til å være tilbake og vil dra opp volum og konkurrere når det gjelder økomsetning i Norge.  Når Rema nå kommer mer med, kan det bli mye å hygge seg over for norske forbrukere som bryr seg ekstra om miljøvennlige og sunne  produktene, sier Reidar Andestad.   Norges Gruppen, ved Sverre Leiro, har lansert en stor offensiv på økologisk mat med eget varemerke, Go Eco, og flere og billigere økofrukter og grønnsaker er lovet gjennom Bama,  Coop holder på med det som kan være den største økomelk satsingen noen gang i Norge, når det gjelder ny ekstra lett økomelk fra Rørosmeieieriet.  ICA er ofte dyktige på sine tørrvarer i serien I love Eco og på økoegg.  Det er bare å lete og spørre i butikkene og følge med på utviklingen , sier Reidar Andestad, vareutvalg og priser er under endring.

 

 

Økovarer til Rema 1000 fra Gram Slott og gård, det gir anerkjennelse i Danmark. Bilde: Gram Gård

 

Satser på økologisk mat fra Gram Slot

Gram Slot og Nybøl Godser A.S er Danmarks største økologiske gård med 250 melkekyr, 250 kalver, og 445 hektar land, der det dyrkes blant annet poteter og en rekke kornsorter, skriver Adresseavisen. Disse produktene selges under varemerket «Gram Slot» eksklusivt i Rema 1000 Danmark. Rema Industrier kjøper seg nå inn med 20 prosent, og med opsjon på ytterligere eierandeler.

For Rema 1000 Danmark er den økologiske satsingen stor, og de økologiske produktene Gram Slot har solgt meget godt i butikk.

 

Øko-erfaring til Norge

- Det vil bli flere økologiske produkter og større volum av de produktene som allerede er i butikk. I tillegg er det mye læring fra Gram Slot som vi kan ta med oss tilbake til Norge, både med hensyn på den økologiske driften på gården, selve produktene og ikke minst samarbeidet mellom kjede og bonde, sier administrerende direktør i Rema Industrier, Jaan Ivar Semlitsch.

Rema 1000 har hatt sterk vekst de siste årene i Danmark, og kjeden satser tungt videre på utvikling i det danske markedet.

Lørdag offentliggjorde Odd Reitan og administrerende direktør for Rema 1000, Ole Robert Reitan nyheten om den økologiske satsingen, i følge Adresseavisen.

 

Les hele saken hos Adresseavisen her

Dette er Remas nye økokuer ved Gram Slot.  Bildet: Gram Slot.

 

Stor økologisk gård med Cotel

Til Gram Slot hører Gram og Nybøl Godser. Nybøl Cotel ligger 4 km utenfor Gram, og er en moderne kvegeiendom med 250 melkekuer, og ca. 400 kalver/kviger. Nybøl Cotel drives som økologisk landbruk.

Gram Slot dyrker ca. 1000 hektar jord med gress, poteter, mais og forskjellige kornsorter. Alt sammen økologisk.

"Gramgård" er den gamle avlsgård like nord for slottet, de opprinnelige avlsbygninger brukes ikke lenger i landbruket. De nyere driftsbygninger på den andre side av veien, Gram Cotel fra 1960'erne, er fortsatt i drift. Her er Nybøls kviger bl.a. oppstallet i vinterhalvåret.

Annonsører

Samarbeidspartnere