Ren matglede

30.09.2013
Tittelen sier alt! Ren matglede. Her er veien kort til gode matopplevelser.

Omtalt av Wanda Widerøe

Ren Matglede
Kenneth Melsom­-Johansen
Foto Baard Næss
Ren matglede

Vigmostad & Bjørke 2013

En bok med det beste fra noen av Norges fremste økologiske matprodusenter, og nyttige oppskrifter på god, sunn og ren mat, slikt blir det matglede av! 14 produsenter som driver økologisk jordbruk, presenteres kort innledningsvis i hvert kapittel, mens hovedtyng­den av boken er viet deilige, ukompliserte oppskrifter med korn, melk, gris, honning, lam, eple, kylling og bær blant annet – alt økologisk.

Kenneth Melsom-Johansen har markert seg som en spennende og nyskap­ende kokk, blant annet ble han kåret til Årets Villmarkskokk i 2007. Han er sjefskokk på Quality Hotel i Fredrikstad, der de via Kenneths engasjement kan skryte av å være det første palmeoljefrie hotellet i Norge. Det er gledelig at kokker med innflytelse på server­ingen, utover bare til familien, set­ter fokus på råvarene fra solide leverandører. Det vitner om at kokken bryr seg, hvilket nesten alltid betyr god mat. Jeg antar at boken også er ment som en takk til bøndene som bryr seg ekstra om maten de produserer, til glede for gjestene på hotellet – og alle oss andre.

Omtalen er fra Ren Mat nr. 4 2013

Annonsører

Samarbeidspartnere