Restauranten Nighthawk Diner fronter økologisk kjøtt

07.02.2012
Han vil ikke bare ha økologisk kjøtt, ved Nighthawk Diner på Grünerløkka, har restauranteier Jan Vardøen ordnet spesialavtale på kjøtt fra dyr som kun spiser gress. –Dette gir kjøttet en spesiell kvalitet og med mer omega 3, sier øko-bonde Guro Sveberg tl NRK.
Hver uke går det et slakt fra gården og det har ført til at de har våget å investere i ny driftsbygning og får omsatt mer av kjøttet de produserer. Vardøen er godt fornøyd med kvaliteten på kjøttet han kjøper.

Restauranteier Jan Vardøen er fornøyd med avtalen han har med øko-bonde Guro Sveberg. Foto: Arne Sørenes/NRK

På Grünerløkka finner en den populære restauranten Nighthawk Diner.  Foto: Oikos

 

Vil kjenne hele prosessen

De selger nå ett dyr i uka til The Nighthawk Diner på Grünerløkka. Her trengs det mye kjøtt til sultne kunder, og helst skal biffene og burgerne være økologiske, skriver NRK.
- Man kan jo få tak økologiske matvarer, men man vet ikke akkurat hvor de kommer fra, hvor økologiske de er og hvilke forhold dyrene har levd under. For oss er det viktig å ha kontroll over hele prosessen, og vite at dyrene har det bra, sier restauranteier Jan Vardøen.
Derfor har restauranten inngått en avtale med gården Halstenshov på Løten. I over 15 år har de drevet økologisk for å lage bedre og sunnere kjøtt til den norske marknaden, skriver NRK.

 

Her kan du gå inn og se reportasjen som NRK Østlandet har laget.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere