Rica med ny mulighet for økologisk frokost i Oslo

02.02.2011
-Frokosten ble en opptur: Smakfull omelett, nystekte egg, godt brød og en rekke økologiske alternativer, og med ekstra pluss for kaffeservering ved bordene. Pluss får de også for en svært hyggelig og serviceinnstilt betjening for øvrig, skriver DN om Rica Hotell G20 i Grensen i Oslo sentrum.
-Vi gleder oss over at flere hoteller særlig i Choice, Scandic og Rica kjeden tilbyr mer og mer økologisk mat, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge. Bevisste forbrukere med sans for god og sunn mat bør velge disse når de trenger hotell.

På bildet ser du spisesalen i hotellet Rica G20. Når du går forbi ute ser du at spisesalen ligger ned et plan fra gatenivået.  Foto: Rica

Konsept 

Opprinnelig var tanken å lage et rendyrket designhotell av internasjonalt format - det første i Ricas historie. Men det ble vanskelig å gjennomføre. I stedet valgte hotellkjeden å bygge et forretningshotell som kombinerer moderne design og funksjonalitet, uten at det koster skjorta å overnatte på det 96 rom store Rica Hotel G20 i Grensen i Oslo sentrum.

 

Bare et snøballkast fra Oikos sine kontorer i Grensen 9b finner vi Rica 20 i Grensen 20.  Foto: Rica

Et annerledes Rica-hotell

Dørene ble åpnet i fjor vår med Jan Erik Rivelsrud som både konseptutvikler og direktør. Ikke til forkleinelse for den eldre garde i familieselskapet, men G20 er definitivt blitt et friskt, ganske minimalistisk og så absolutt annerledes Rica-hotell, skriver DN i sin analyse av det nye hotellet midt i Oslo sentrum.

 

Miljøpris som også gjelder matservering

Rica-hotellene fikk tidligere i år pris for sitt miljøarbeid der økologisk mat inngår som en del av konseptet. Se her

Skandinaviske matopplevelser i Carls Kjøkken

Carls Kjøkken i Grensen er et nytt tilskudd til Oslos kulinariske miljø. Restauranten, som har beliggenhet like ved Ricas nye hotell i Oslo, Rica Hotel G20, åpnet i august. Jan Erik Rivelsrud er også daglig leder for restauranten, skrev Horecanytt i sommer.

 

- Med solid erfaring sørger kjøkkensjef Christofer Bengtsson for spennende retter basert på det nordiske kjøkken. Kjøkkenet og sommelieren hos Carls har tidligere hentet sin inspirasjon fra steder som Sketch (1* Michelin) i London, One Lombard Street (1* Michelin) i London, Water Grill (1* Michelin) i Los Angeles, Bradley Ogden (1* Michelin) i Las Vegas, Haga (1* Michelin) på Østerås, Bagatelle (2* Michelin) i Oslo, Baltazar i Oslo og Tenuta San Pietro i Toscana i Italia, opplyser daglig leder for nyskapningen, Jan Erik Rivelsrud til Horecanytt i forbindelse med åpningen

 

En større sak om vurderingen av Rica G20 finner du i papirutgaven til DN 02.02.11.

Annonsører

Samarbeidspartnere