Rimi blir mer økologisk

03.05.2012
Til Handelsbladet FK melder Rimi at de nå vil ta inn I love Eco økologiske produkter. Tidligere har ikke Rimi hatt inne disse produktene i sitt sortiment. - Dette er en av årets gladnyheter for bevisste forbrukere, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge.

Økologiske baguetter i I Love Eco serien er nå et av de nye økoproduktene som finnes i Rimi sine mange butikker. -Fint at Rimi nå kommer med bede økoutvalg til kundene, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge.

 

Lavprisbutikkenes vareutvalg har stor betydning

Når lavpriskjedene som Rimi, Rema, Kiwi og Prix tar inn flere økologiske produkter har det stor betydning fordi de har mange butikker og mange kunder. - Selv om økovareutvalget er begrenset får det store betydninger for det samla salget av økologisk mat, sier Kristina Alnes og viser til erfaring for det samme i Danmark. Butikkene har nok også fått med seg at kunder som handler økologisk ofte handler for mye mer enn andre kunder, legger hun til.

 

Økt økologisk oppmerksomhet

Det er nå en helt annen oppmerksomhet på økologisk mat blant lavpriskjedene enn vi hadde bare for et år siden sier hun. Rema dro i gang er en kampanje ved slutten av 2011, Kiwi har forbedret seg og Coop har svart med større utvalg sine butikker Prix og Extra, nå kommer Rimi med bedre utvalg. Tilgangen til flere varer er nøkkelordet for å øke omsetningen av økologisk mat, sier Kristina Alnes. Nå vil organisasjonen aktivt informere forbrukerne om de positive endringen som skjer, men fortsatt er det slik at det er fullsortimentsbutikker som Mega, Meny, Ultra, OBS og økologiske dagligvarebutikker som har en godt utvalgt av økologisk mat, så det er her en bør gjøre helgehandelen, sier hun.

 

Dette er de nye økovarene hos Rimi

- Økologiske produkter blir stadig mer populært, og for å kunne gi kundene et økologisk alternativ, har vi valgt å ta inn bestselgerne fra ICA I Love Eco inn på Rimi. Disse produktene ble tatt inn i Rimis grunnsortiment i siste halvdel av mars, og vi er spent på å se utviklingen, sier kommunikasjonsrådgiver Lise Mette Kjellberg til Handelsbladet FK. I Love Eco-produkter du nå finner på Rimi er linfrø, brokkoli, erter, laksefilet, jasminris, strøbrød, minibagetter og egg, skriver Handelsbladet.

 

Les saken i Handelsbladet

 

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere