Ringnes for første gang med økoøl til festivaler

25.01.2010
Den norske ølgiganten Ringnes lanserer i disse dager tre øl fra mikrobryggeriet Jacobsen Bryghus i Danmark. –Ringnes er sentral aktør på mange musikkfestivaler og store arrangement i Norge som også vektlegger å servere økologisk mat. Så langt har mange av disse ikke kunnet servere økologisk øl på grunn av at Ringens ikke har hatt dette. Nå når Ringens har fått økologisk øl, regner vi med at denne vil kunne bli å finne på mange festivaler til sommeren, sier Idun Leinaas, festivalmatansvarlig i den økologiske fellesorganisasjonen Oikos. Nå ber hun festivalarrangører legge inn bestilling hos Ringnes.

Blir det økologisk øl på Hovefestivalen, Molde Jazz, Øyafestivalen og på mange festivaler og store arrangementer til sommeren? Nå har Ringnes kommet med økologisk øl som gjør dette mulig. Oikos bilde.

Idun Leinaas i Oikos ber festivalene starte tidlig med å bestille økoøl fra Ringnes til sommerens arrangementer for å sikre at de tar inn nok. Oikos bide.

 

Ingen land har mer økomat på festivaler enn Norge

Om lag 50 festivaler og store arrangement i Norge har mer eller mindre med økologisk mat som en del av sin miljøprofil, sier Idun Leinaas.  Ingen andre land har kommet så langt, selv om de ofte ligger langt foran Norge i handel av økologisk mat. Oikos har i flere år kjørt et prosjekt med støtte fra Statens Landbruksforvaltning som har dannet grunnlaget for denne utviklingen sammen med Øyafestivalen som her var tidlig ute med økomatprofil.  Men de fleste arrangørene har slitt med å kunne tilby økologisk øl, nå forventer Oikos at Ringens gjør dette mulig for sommeren 2010.

 

Interesse for spesialøl

"Interessen for spesialøl i Norge øker stadig. Ringnes lanserer nå tre nye spesialøl fra Jacobsen. Ringnes nye spesialserie kommer fra Carlsbergs mikrobryggeri i København, Jacobsen Bryghus", heter det i en pressemelding fra Ringnes.

 

Øltrender i følge fagnettstedet Horecanytt

Det skjer mye i ølmarkedet i Norge for tiden, både med norske og internasjonale aktører. Blant forbrukerne ser vi en polarisering av konsumet, der internasjonale pilsnere vokser samtidig som også de mer smaksrike ølene får mer og mer aksept. I utelivs- og restaurantbransjen har vi de senere årene sett dette tydelig, skriver Horecanytt.

Slik ser den nye økopilsen fra Ringnes og Carlsberg ut.  Ringnes bilde. 

 

Jacobsen Extra Pilsner - første økoøl gjennom Ringnes

Gylden pils med frisk duft av humle, malt. Den har en rund sødme fra malt, lett fruktighet, behagelig humlearoma og en balansert bitterhet. Ølet er brygget kun på økologiske råvarer og passer til lette kjøttretter, salater, omeletterm supper og så videre. Anbefalt serveringstemperatur er 6-8 grader.

 

Les saken hos Horecanytt   

 

For flere opplysninger:

Idun Leinaas, prosjektleder Oikos,  mobil 91 73 28 77, e-post idun@oikos.no

Her er mer om Oikos festivalarbeid  

Annonsører

Samarbeidspartnere