Rissa, Sande og Ålesunds beste økobutikker!

30.08.2010
Den siste uken har det blitt holdt kåringer i Rissa, Sande og Ålesund. I Rissa stakk Coop Prix Rissa av med seieren som beste økobutikk. I økologiske omgivelser på Sande ble Meny Sande kåret til beste økobutikk i kommunen. Ålesunds beste økobutikk ble kåret under den Norske Matfestivalen og Coop Obs! Moa fikk her det ettertraktede diplom.

Stolt butikksjef hos Coop Obs! Moa, Ronny Valde. Foto: Oikos

 

Kåringene er en del av Oikos AKTIV ØKO forbrukerkampanje. - Hensikten med kåringen er å vise bevisste forbrukere hvilken butikk i nærområdet som har det beste utvalget av økologisk mat, sier markedssjef i Oikos - Økologisk Norge, Kristina Alnes. Tidligere i august har vi kåret den beste økobutikken i Sauherad og Nærøy, før sommeren var det blant annet kåringer i Stavanger og Oslo. Til sammen 21 kommuner får sin beste økobutikk kåret.   

 

Meny Sande beste økobutikk i Sande

I Sande skjedde kåringen under Økofestivalen i Sande. Her var det god stemning og mange ivrige forbrukere som fikk smake på god økologisk mat.

Butikksjefen hos Meny Sande kunne fortelle at de har solgt godt med økologiske varer i det siste og at det viktigste for å selge økologisk, er hvor man plasser varene og hvor mye hylleplass de får. Økologisk selger godt om man sameksponerer og gir de god synlighet. Fagsjef i Oikos - Økologisk Norge, Jon Magne Holten, var tilstede og delte ut prisen.

 

Coop Obs! Moa best på øko i Ålesund

Under Matfestivalen i Ålesund var det i året bredere økologisk opplegg enn på flere år. Oikos - Økologisk Norge arrangerte økologisk seminar på torsdag. Matprodukter fra en rekke lokale økologiske produsenter ble presentert på standen og den beste økobutikken i Ålesund ble kåret.

 

Butikksjef for Coop Obs! Moa, Ronny Valde, tok stolt i mot prisen. Han sier at de på Moa kan være flinke på økologi fordi har en solid kjede i ryggen, som har økologi som satsningsområde. - Jeg oppfordrer alle beviste forbruker til å legge neste handletur til Coop Obs! Moa, sier Kristina Alnes i Oikos. -Og om du ikke finner den varen du leter etter, kan du be butikken ta den inn. Det er alltid rom for forbedring.

 

Oikos - Økologisk Norge var også tilstede under Dagligvaredagen og delte ut økologiske smaksprøver fra Coop Obs! Moa. Foto: Oikos  

 

Coop Prix Rissa beste økobutikk i Rissa

Utdeling i Rissa tok sted under Rissamartnan forrige helg. I Rissa var kåringen arrangert i samarbeid med Økoløft prosjektet i Rissa kommune og økoløft prosjektleder Liv Heide sto for utedelingen.

 

Rissamartnan er et årlig arrangement med boder i hele Rådmannsgaten og omegn. Her var det mange forbrukere til stede som fikk med seg at Coop Prix Rissa er best på økologi i nærområdet.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere