Røros Smøret til topps i D2 test

11.11.2011
Røros Smøret fra Rørosmeieriet gikk til topps, da Dagens Næringslivs sitt magasin D2 satte sin vinekspert , Merete Bø, til å vurdere hvilket smør som er best her i landet. De får hele 93 av 100 mulig poeng og følges av Avdem gardsysteri smør på 2.plass med 92 poeng. Til sammenligning får Tines Kviteseidsmør 88 på 6.plass og Jacobs Gourmetsmør får 82 poeng på 11.plass. – Det er et eventyr hva som en produserer av kvaltietsvarer ved Rørosmeieret, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge og viser til at en rekke kokker som ved restauranten Maaemo sier de kun bruker Røros Smør.

Selges i en rekke butikker

Det økologiske Røros Smøret får en tak i butikker over hele landet, som har så stort utvalg at de er verdt å besøke, sier Reidar Andestad, men legger også til at Rema 1000 nå skal selge dette i sine butikker i Midt-Norge.


Dette skiver D2 om Rørossmøret:

Ganske bra syre, ganske salt, men likevel balansert. En smak som kan minne om litt cheddarost. Mye smak, bra lengde på smakskurven. Et smør med sjel. Ikke så velregissert som Kvitseidsmøret.

 

Tine om smørmangel

Vi snakker ikke her om snømangelen , men om smørmangelen.
-Manglet på smør skyldes økt etterspørsel, lavere produksjon og lavkarbo. Julebaksten er likevel sikret, twittret Tine 9.november.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere