Rørosmeieriet gjør sin største investering

14.06.2012
Etter flere år med positive resultat, gjør Rørosmeieriet nå sin hittil største investering. Samtidig antyder de at det kan komme nye produkter til høsten. - Dette er svært gode nyheter, sier markedssjef i Oikos Reidar Andestad.Mange grunner til å glede seg over Rørosmeieriet

- Det er mange grunner til å glede seg over suksessen til Rørosmeieriet, sier markedssjef i Oikos Reidar Andestad. De vinner på kvalitet og på tilknytningen til Røros, og de fronter økologisk melkeprodukter på en svært positiv og kreativ måte. At de nå investerer i nytt utstyr sikrer produksjonen framover og bidrar til produktmangfoldet. Oikos gleder seg også stort over at Choice-hotellene nå får tilbake økologisk melk som forsvant når Tine gikk ut som leverandør. Nå kommer den tilbake og produseres av Rørosmeieriet. 

Nytt ”hjerte” i Rørosmeieriet

- Ny mjølk- og fløtepasteur med styring settes inn denne uka, en investering på ca 2 mill. Dette er selve ”hjertet” i et meieri, og den eldste styringen som nå skiftes ut er over 40 år. Med hjelp fra Rørosbanken og Innovasjon Norge velger vi å investere nå før gamle maskiner stopper opp, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

 

Kapasiteten halveres men fleksibiliteten forbedres

Kapasiteten halveres nå til 5000 liter mjølk/time.  - Med redusert kapasitet får vi bedre flyt i hele prosessen og det gir rom for flere økologiske meieriprodukter utover høsten fra Rørosmeieriet” sier meierisjef Trond Vilhelm Lund.

 

Flere investeringer

Sist i mai ble ny linje for 10 liters bag montert. Senere i høst kommer en linje for yteremballering og tapping av begerprodukter som Røros Rømme. - Det er Choice-hotellene i hele Norge som nå vil ha økologisk Rørosmjølk til sine hotellgjester. Når kundene kommer til oss, og ønsker våre produkter, må vi prøve å gjøre dem tilfreds, sier Trond og legger til at de stadig opplever større etterspørsel etter Røros Rømme. 

 

Skapt arbeidsplasser på Røros

Da Tine la ned produksjonen på Røros i 2000, var det 10 ansatte som måtte finne seg annet arbeid. I dag har meieriet 14 ansatte. - Ved oppstarten i 2001 var vi 4 ansatte. Vi sa den gangen, litt spøkefullt at vi skulle skape flere arbeidsplasser på Røros enn Tine. Selv om det har vært mye arbeid, så synes jeg det er artig å se tilbake på nå at vi har klart det, sier driftsleder og gründer Arnt Langen.

Annonsører

Samarbeidspartnere