Rørosmeieriet inngått avtale med Rema 1000

28.10.2011
Rørosmeieriet har inngått en avtale med Rema 1000 om levering av økologisk smør, rømme og tjukkmjølk til kjedens butikker i Midt-Norge.
– Denne avtalen fører til en nødvendig økning i tilgjengligheten av økologiske meieriprodukter, sier markedssjef Kristina Alnes i Oikos – Økologisk Norge. Vi forventer en god salgsvekst fremover, legger hun til.

Nå kan Rema-kunder i Midt-Norge fra 1.november sikre seg smaks-suksessen tjukkmjølk med blåbær. Etter det blir ikke frokosten den samme. Foto:  Rørosmeieriet

 

Rema-avtale gir volumvekst på 20 %

- Vi regner med at avtalen med Rema Midt-Norge vil gi en økning på mellom 15 og 20 prosent i meieriets totale produksjonsvolum, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund ved Rørosmeieriet til Adresseavisen. Produktene vil være å finne i Rema-butikkene fra 1. november. Rørosmeieriet leverer fra før økologisk melk til Coop-butikkene, og til større supermarkeder i Norgesgruppen og Ica-kjeden. For meieriet betyr volumøkningen at det må ansettes én person til, slik at man totalt kommer opp i 12 ansatte.


Tjukkmjølk med blåbær en suksess

- Økonomisk regner vi med at det første året kan gi en omsetningsøkning på et par millioner kroner, men det viktigste for oss er at vi gjennom avtalen med Rema får en skikkelig salgsarena for disse produktene, sier Lund. Lund både håper og tror at avtalen først og fremst vil innebære et stort gjennombrudd for tjukkmjølk med blåbær. Det er et produkt som hittil har vært forholdsvis lite kjent i markedet.

 

- Det viser seg at denne tjukkmjølka går rett hjem hos alle som får smake den. Vi er inne i en utrolig spennende tid, hvor folk flest blir stadig mer opptatt av sunn og ekte mat, og her våger vi å si at nettopp vår økologiske tjukkmjølk med blåbær er noe av det sunneste man kan få av syrnede meieriprodukter, sier Lund til Adresseavisen.

 

Rørossmøret er et annet av produktene til Rørosmeieriet som stadig har økt i salg. Mange kokker bruker kun dette smøret. Nå kan kundene hos Rema 1000 i Midt-Norge finne det i butikkene om de velger lavkarbo-mat eller ikke. Foto:Rørosmeieriet.

 

Vårt utdrag av saken bygger på oppslag i Handelsbladet.

Annonsører

Samarbeidspartnere