Rørosmeieriet lanserer tre nye økomelk

09.10.2012
Rørosmeieriet lanserer mandag tre typer økologisk melk i Røros-regionen. – Dette er en historisk hendelse, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge. Dette betyr at vi får testet ut et fullsortiment av økologisk søtmelk i Norge, det har aldri skjedd før. Rørosmeieriet framstår mer og mer som spydspissen for økologiske meieriprodukter, legger han til.

 

 

Rørosmeieriet utfordrer Tine i Nord-Østerdalen

Nord-Østerdal og Røros-traktene ble forsynt med egen lokal melk fra Tine Midt-Norge Røros inntil nedleggelsen høsten 2000. Etter nedleggelsen har markedet for konsummelk kommet fra Tine Tunga i Trondheim. Rørosmeieriet AS som utelukkende har produsert syrnede produkter hittil, lanserer nå tre varianter: Røros Mjølk 0,7, Røros Mjølk 1,5 og Røros Mjølk 4,0, henholdsvis ekstra lett-, lett- og helmelk hvor tallet angir fettprosenten.

 

Trond og smoothie 

Meieribestyrer og drivkraften bak en rekke  smaksanerkjente meieriprodukter, Trond Lund, i Rørosmeieriet, leverer fra mandag tre varianter av økologisk melk til butikker i Nord-Østerdalen. 
 
 

Rørosmeieriet vil utfordre Tine i sitt lokale hjemmemarked. - Det er klart at vi ønsker å ta en større del av lokalmarkedet når vi først lanserer Røros Mjølk. Vårt mål er å kapre minst 1/3 av markedet. Butikksjefer i alle kjeder, fra Haltdalen i nord til Alvdal i sør, har tatt vel imot oss. Forhåndsordrene er svært positive, sier meieribestyrer Trond V. Lund.

 

Tolga bidrar med mest lokal økologisk mjølk til Rørosmeieriet

- Det var naturlig å tyvstarte med vår lokale melk i den kommunen som bidrar til mest økologisk melk til Rørosmeieriet. Hedmark-kommunene i Nord-Østerdal bidrar med ca 65 % av vår lokalmelk, hvorav ca 38 prosenter er fra Tolga. De øvrige butikkene i Nord-Østerdal får Røros Mjølk i salg den 16. oktober, sier Lund.

 

Helfet helmjølk

– Helmelk og lettmelk har blitt magrere. For å bøte på fettmangelen har Tine redusert fettinnholdet i både lett - og helmelk. Det er i melkefettet den gode smaken sitter, sier Lund. - Rørosmeieriet trenger også fløtefett til stadig større salg av Røros Rømme og Smør, men vi velger å selge helmelka slik den er gjennom året. Fett prosenten i Røros Mjølk 4,0% vil derfor variere med årstidene, men det normale er ca 4 % fett. Vi gjør det for smakens skyld!, sier meieribestyreren.

 

Skapt arbeidsplasser på Røros

Da Tine la ned produksjonen på Røros i 2000, var det 10 ansatte som mistet arbeidet. I dag har meieriet 14 ansatte. - Flere arbeidsplasser kan det bli hvis kundene vil ha vår lokale mjølk, sier Trond V. Lund.

Annonsører

Samarbeidspartnere