Rørosmeieriet presentert på økodemokurs

31.03.2010
Onsdag 24. mars ble det holdt kurs i økologisk demonstrasjon i butikk hos Oikos – Økologisk Norge. Trond Vilhelm Lund, daglig leder hos Rørosmeieriet, tok turen til Oslo for å fortelle nye økodemonstratører og Oikos-ansatte om Rørosmeieriet. Deltagerne fikk smake på alle deres høykvalitetsprodukter, og høre historien bak produktene. Se etter entusiastiske demonstrasjoner av rørosprodukter i en butikk nær deg i fremtiden.

Trond Vilhelm Lund, daglig leder hos Rørosmeieriet. Foto: Oikos

Tradisjonsrike produkter

Rørosmeieriet lager økologiske meieriprodukter av høy kvalitet, basert på tradisjonsrik mat fra Røros. Produktutvalget består av tjukkmjølk, tjukkmjølk med smak, skjørost, Røros-smør, Røros-rømme, Røros-gom og cottage cheese. Produktene lages ved bruk av tradisjonelle metoder, og melken som brukes blir ikke homogenisert. Mange av produktene har Spesialitetsmerket, eller er merket med "Beskyttet geografisk betegnelse", i tillegg til å være økologiske.

 

En av produktene som er merket med "Beskyttet geografisk betegnelse" er tjukkmjølka. I dette ligger det at den økologiske melken produseres lokalt, og at produksjonen, basert på tettekultur fra Røros-området, foregår i Røros kommune. Navnet "tjukkmjølk" viser til den fyldige konsistensen på melken, som opprinnelig ble framstilt ved hjelp av tettegrasplanten. Bladene fra planten ble skylt og lagt i en liten treskål, lunken melk ble slått over, og melken ble satt på et lunt sted. Når melken ble stiv, var tetten klar til bruk. I dag tilsetter Rørosmeieriet gamle tettekulturer fra Røros-traktene i melken.

 

Vil du lære mer om opprinnelsen til tjukkmjølk kan du se en filmsnutt NærTV lagde om produktet her.

 

På kurset 24. mars ble det laget både tradisjonsrik og moderne mat med Røros-produkter. Blant favorittene var smoothie med tjukkmjølk og tjukkmjølk-lapper med syltetøy og Røros-rømme.

 

Tjukkmjølk-lapper. Foto: Oikos

 

Godt samarbeid

Rørosmeireiet er en samarbeidspartner i Oikos' prosjekt «økodemo i butikk». Snart skal økodemonstratører fra Oikos vise frem Rørosprodukter i butikker, noe Kristina Alnes, som er markedssjef i Oikos, vil bli en suksess. Det er alltid gøy å jobbe med økologiske kvalitetsprodukter, og Rørosmeieriet er et firma i takt med de økologiske prinsippene. De passer derfor meget godt som samarbeidspartner i prosjektet, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge.

 

-- 

Les mer om økodemo i butikk her.

 

Les mer om Rørosmeieriet her.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere