Salgsvekst for økologisk melk

02.05.2011
De siste 12 månedene har salget av økologisk søtmelk vokst med 3%. Dette skjer samtidig som salg av konvensjonell søtmelk går noe tilbake, noe som tyder på at økologisk melk tar andeler fra det konvensjonelle i markedet. Coop har i løpet av få måneder kommet opp i 24% andel av økomelksalget med sin økologiske ekstra lett melk produsert på Rørosmeieriet.
–Velger vi økologisk melk støtter vi et ekstra miljøvennlig landbruk, sier Reidar Andestad i Oikos – Økologisk Norge, som gleder seg over denne framgangen. Han er overbevist om at det er Coops store satsing på på sin økologiske melk Anglamärk som nå gir uttelling.

Det er en stund siden sist, men nå øker salget av  økologisk melk.  Oppgangen er på 3 prosent for de siste 12 månedene, samtidig faller konvensjonell søtmelk noe.  Det er Coops store satsing på økologisk ekstralett melk fra Rørosmeieieriet som er grunn til at økomelka nå går fram.  Coop har i løpet av få måneder erobret 24 % av økomelkmarkedet, sier Reidar Andestad i Oikos - Økologisk Norge

 

Siri Heggelund er ny merkevaresjef for økologisk og for geit i Tine.  Tidligere har hun jobbet i Mills.  På det store melkemøtet i Trondheim, møtte hun sterke forventninger om at Tine må på banen i markedsføring av sine økomelkprodukter.  Foto:  Oikos.

 

Økomelken vokser i andel

 

Det var merkevaresjef Siri Heggelund i Tine som la fram tall om søtmelksutviklingen på et felles økologisk melkemøte mellom Tine, Oikos og Foregangsfylket økomelk i Trøndelag rett før påske. Samtidig som økomelken har gått fra 3 % de siste 12 månedene har konvensjonell søtmelk gått tilbake 0,59%.

 

Økologisk søtmelk har tidligere  falt noe i omsetning i Norge fra før finanskrisen i forbindelse med at Tine satte opp den interne prisen på denne, slik at det slo ut med større prisforskjell i butikk. Senere er dette blitt noe justert slik at prisforskjellen mellom økologisk og konvensjonell Tine melk ofte ikke er så stor. Coop har på sin side gått offensivt ut med sin økomelk og tilbyr den vanligvis til samme pris som Tines konvensjonelle ekstra lettmelk.

 

 


3 typer økologisk søtmelk

På søtmelksmarkedet finnes det i dag to typer økologisk melk fra Tine. Det er økologisk lettmelk som finnes over hele landet og så er det økologisk skummet melk som tilbys i noen butikker på Østlandet. Coop kom med sin økologiske ekstra lett melk høsten 2010 og har etter hvert utvidet området for den melken slik at den nå er tilgjengelig i del fleste Coop-butikker i landet.

 

Reidar Andestad viser til at konkurranse mellom ulike tilbydere av økologisk melk i Danmark har førte til den store veksten vi har sett i markedet der. Nå håper han at noe slikt også vil skje i Norge.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere