Sande har økofestival nå får de Oikos-lag

23.01.2012
I starten av februar blir det etablert en avdeling av Oikos – Økologisk Norge i Sande. Initiativtaker er Anita Panman. -Som økologisk hovedsete er det naturlig at Sande har lokalavdeling av organisasjonen, mener Panman, som har fått med seg et knippe entusiaster som foreløpig fungerer som et interimstyre fram til stiftelsesmøtet på Sande gamle Prestegård 8. februar, forteller hun til Sande Avis.

Anita Panman er daglig leder for Økofestivalen i Sande, nå gå hun i front for å etablere et Oikos-lag i kommunen.  Foto: Sande Avis

 

 

Økologibyda Sande

- Sande blir ofte omtalt som en økologisk bygd. Det finnes et godt økologisk produksjonsmiljø, kommunen nevner ofte økologi i sine festtaler og nå satser SFO, barnehager og Sandetun på å servere sine brukere økologisk mat. I tillegg til alt dette har vi Økofestivalen, det største arrangementet i Sande gjennom hele året. Vi tror også at det er mange privatpersoner som ønsker å velge rein og økologisk mat, og ser med glede at butikkene stadig får et bedre utvalg, og vi vil ha mer, sier Anita Panman.

 

Med sin andel av økologisk dyrket areal på over 22 prosent ligger Sande helt i tet, hele landet tatt i betraktning. Det er derfor et stort og kunnskapsrikt økologisk miljø innen produksjon. Nå inviteres også forbrukerne til å lære mer om økologi.

 

Oppstartsmøte 8.februar

- Vi ønsker alle interesserte velkommen og gleder oss til å komme i gang. De som kommer til stiftelses møtet vil få møte og høre daglig leder i Oikos, Reidar Andestad fortelle hva Oikos er. Vi har også et par-tre kulinariske overraskelser, forteller Panman.

 

Anita Panman økologisk primus motor

Ved siden av å være leder for Kommunenes økoløft er Anita Panman også ansatt i 40 prosent stilling som leder i årets Økofestival. Hun har i flere år jobbet målrettet for å få økologisk mat inn i offentlig kantiner og i barnehager.
- For mange kan all praten om økologisk produksjon virke noe akademisk, men vi håper nå at flere blir med i praktisk arbeid, sier Panman til Sande Avis.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere