Satser stort på økologiske spisesteder

20.09.2012
Debios nye serveringsmerker skal vise frem spisesteder som satser på rene, naturlige og økologiske råvarer. – Dette er viktig for å øke bevisstheten og for å nå målet om 15 % økologisk innen 2020, uttaler Maiken Pollestad Sele, daglig leder i Oikos - Økologisk Norge.

I løpet av høsten dukker serveringsmerkene i gull, sølv og bronse opp på spisesteder over hele landet. Serveringsmerkene viser hvor stor del av maten på menyen som er økologisk, og skal løfte frem spisesteder som satser på økologiske råvarer.

- Vi er veldig glade for at Debio lanserer denne ordningen, sier Maiken Pollestad Sele, daglig leder i Oikos – Økologisk Norge. - Vi tror at dette kan være med på å øke omsetningen av økologisk mat i storkjøkken og øke bevisstheten blant gjestene på spisestedene, sier Sele. – Når folk får god  mat på et spisested og blir oppmerksomme på at den er økologisk, så tenker de på det neste gang de er i butikken for å handle mat, avslutter hun.

Les mer om merkeordningen på Debio sine hjemmesider.

Virksomheter som ønsker å ta i bruk serveringsmerkene finner mer informasjon om ordningen på www.debio.no/servering.

Annonsører

Samarbeidspartnere