Scandic og Marche med økologisk yoghurt fra Hemsegarden

25.10.2009
Både hotellkjeden Scandic og restaurantkjeden Marche har inngått avtale med Hemsegarden økologiske meieri om leveranser av økologisk yoghurt. Dette betyr 6 tonn årlig med økoyoghurt frå fjellbygda i Hemsedal. Frå november serverer også hotellkjeden økologisk gardsost, melder Nationen. Oikos gratulerer!

Bak Hemsegardens vinneroster står den sveitiske ysteren Fabian Widmer.  Hemsegarden foto.

 

Dersom du lurer på om det er fjellost eller fjellyoghurt du kjøper fra Hemsegarden, får du sjekke dette bildet av produksjonshallen og naturen rundt. Bildet Hemsegarden.

Ut med parmesan inn med økologisk fjellost

 

-Vi har fått gode tilbakemeldinger fra gjestene på den økologiske yoghurten, sier pressesjef i Scandic Kristine Schaug.  Vi er opptatt av kvalitet og at maten vi serverer er økologisk.  Det er blitt et salgsargument.  Vår økologiske forkost har vært kjent i mange år, nå ønsker vi å utvide med mer økomat.  Nå har vi vraket parmesan til fordel for økologisk fjellost.

 

Også økolaks

Scandic hotellene kjøper også inn økologisk laks fra Organic Villa.

 

 

Hemsegarden ost Bryne rund. Hemsegarden foto.

Nye avtaler

Grossisten Eugen Johansen på Økern bidrar til at logistikken fungerer, det har vært en bremse tidligere.  Hemsegarden har kapasitet til å levere mer og fra nytt år leverer de også til en dagligvarekjede.  I tillegg kommer avtale med Godt Brød og ost til pizzaprodusent Lokale Helter.  I 2006 hadde osteproduksjon for Synnøve Finden, men dette opphørte av ulike grunner i 2007. - Vi måtte derfor på mange måter starte på nytt i 2008 sier Kirkebøen hos Hemsegarden.  Derfor er det gledelig med de nye leveringsavtalene.

 

God og spennede vekst

-Oikos er imponert over kvaliteten på produktene fra Hemsegarden og er glad for at hoteller og restauranter nå kjøper inn disse økologiske fjellproduktene, sier daglig leder Reidar Andestad.  Det er stadig en god og spennede vekst i produksjon av økologisk lokalmat i Norge.  Det er drømmekombinasjon.

 

 

Gull for andre gang

Hemsegarden fikk gullmedalje for andre gang på landsutstillingen for gardsost.  Det var Hemsegarden Ekstra som gikk av med prisen i år.  I tillegg fikk de sølv for en av sine hvitoster.

 

Yoghurt i tre varianter

Yoghurt lager de tre varianter av.  Fyldig, lagret og ekstra lagret.  Den er luftig, lett og naturell.  Scandic hotellene har denne over hele landet. 

Det er den sveitiske ysteren Fabian Widmer som står bak vinnerosten som nå får ny suksess.  Lagringsosten er det neste produktet de håper på skal vinne frem i markedet. Hemsegarden satser på en omsetning på 3,5 mill i løpet av 2010.

 

Proteinrik høyfellsmelk

-Det er vel ikke til å legge under en stol at den proteinrike høyfjellsmelken fra dette området i høy grad bidrar til at produktene herifra faller så godt i smak, sier Ingunn Haugstad til Nationen. 

 

 

Mye av informasjonen over er hentet fra Nationens oppslag 22.10.09, i en sak laget av journalist Werner Wilh Dallawara og Lars Johan Wiker.

 

 

Se Hemsegarden hjemmeside.

 

Tidligere oppslag om Hemsegarden på Oikos-siden

Annonsører

Samarbeidspartnere