Seminar: Bier og blomster, bønder og business

02.01.2012
Ikke gå glipp av seminaret “Bier og blomster, bønder og business” som arrangeres på Litteraturhuset i Oslo 13. og 14. januar. Velkommen til foredrag, samtaler, gårdsmarked og filmfremvisning!

 

Last ned programmet og meld deg på her!

Finn seminaret på facebook!

 

I samarbeid med Oikos - Økologisk Norge og Norges Birøkterlaget, inviterer Biologisk-dynamisk Forening til et 2-dagers seminar på Litteraturhuset i Oslo i januar.

 

Aldri har så få produsert mat til så mange. Vellykket effektivisering, tenker du kanskje? Men hva gjør det egentlig med maten vår? Og hva er egentlig mat, når alt kommer til alt?

 

Hva vet vi om de komplekse sammenhengene som er fundamentet for vår matproduksjon? At biene - og andre pollinatorer - som har en avgjørende rolle for å opprettholde landbruket - dør i stort antall hele verden over, er et kraftig signal om at noe er galt.

 

Sprøytemidler og monokulturer er påviste årsaker, men kanskje må vi dykke enda dypere inn i problemet: Hvordan påvirkes landbruket av dagens matproduksjon? Hvordan må den grunnleggende tenkningen om landbruket og landbrukspolitikken endres for å løse framtidas utfordringer?

 

På seminaret ønsker vi å se nærmere på disse spørsmålene, og diskutere hvordan vi kan få til en økonomi og en landbrukspolitikk som vil styrke grunnlaget for framtidas matproduksjon. Lyst til å bli med?

 

Kafè Oslo serverer lunsj med biodynamiske/økologiske råvarer.

 

Dagen før, den 12.januar, arrangeres det kurs i praktisk birøkt - på bienes premisser! Les mer her, eller på facebook!

 

Velkommen!

Annonsører

Samarbeidspartnere