Siste innspurt på Aksjon usprøyta

03.11.2010
Aksjonen går nå inn i sin siste uke og er nært målet om 1000 deltagere. - Det har vært stor aktivitet på sosiale medier under kampanjeperioden og mange forbrukere har benyttet seg av muligheten til å etterspørre varer elektronisk, sier Kristina Alnes, markedssjef i Oikos – Økologisk Norge.

- Vårt inntrykk er at også butikken synes det er positivt at kunder kan etterspørre spesifikke varer. Vi kommer til å jobbe for å videreutvikle konseptet, sier Alnes.

God aktivitet på sosiale medier

Facebookgruppa til aksjonen teller 970 medlemmer. Forrige uke sendte vi ut en utfordring om at medlemmene skulle dele en artikkel eller rapport om sprøytemidler med sine venner ved å legge den som sin status.
- Det er selvfølgelig umulig å se hvor mange som har lært litt mer om giftbruken i landbruket gjennom kampanjen, men vi har registrert flere små debatter blant Facebook-venner som følge av "usprøyta-statuser", sier Kristina Alnes.

 

- Vi mener det er viktig å øke bevistheten rundt kjemibruken i matproduktsjon i Norge og mener aksjonen har bidratt til dette, sier Alnes. Økologisk landbruk er et kjemifritt alternativ, som lykkes godt i å holde mengden ugress og skadedyr på et lavt nivå uten bruk av gift.

 

 

Snart 1000 deltagere! Følg aksjonen på facebook. Foto: Oikos - Økologisk Norge

 

Siste mulighet for å bli med i "Usprøyta"-konkurransen

Dette er sjansen for den kreative økoentusiast. Vi er ute etter bilder, malerier, filmsnutter eller annet kreativ arbeid med økologisk frukt & grønt som tema.

Send oss ditt bidrag og bli med i konkurransen om kokeboka "Økologisk mat" av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley & Paul Løwe. Alle innsendte bidrag blir lagt ut på http://www.oikos.no/

 

Send bidraget på epost til kristina@oikos.no eller Oikos - Økologisk Norge, Grensen 9b, 0159 Oslo innen utgangen av denne uken for å delta i konkurransen.

 

Send oss ditt fineste økofrukt bilde! Foto: Knut Vebjørnsen

 

Fortsatt mulighet for å etterspørre varer elektronisk

For å få tak i flere økologiske epler, pærer og appelsiner må vi vise butikkene at vi forbrukere vil ha økologisk frukt! Det du som forbruker må gjøre, er å si ifra til din butikk at du vil ha flere økologiske produkter.

 

Om du vil være sikker på at beskjeden kommer frem til butikksjefen eller synes det er ubehagelig å "mase" på butikkansatte kan du bruke vårt elektroniske skjema. Fyll det ut i butikken med din smartphone eller på nettet etter å ha vært i butikken. Vi videreformidler beskjeden til butikksjefen!

 

Etterspør varer elektronisk

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere