Siste nytt fra AKTIV ØKO kampanjen

14.05.2010
Butikktestingen er i gang! Denne uken er det butikkene i Sande som skal testes for økoutvalget, testing i Oslo begynner i neste uke. Det er fortsatt stort engasjement i kommunene og vi trenger flere frivillige butikktestere!

Butikktesting er i gang

Testing av det økologiske utvalget i flere kommuner starter denne uken. Denne uken er det butikkene i Sande som står for tur, vinneren vil annonseres på Sande Økofestival. I Oslo begynner testingen neste uke, vinneren skal annonseres på Miljøfestivalen 5. juni. Testing starter også snart i Stavanger, der vinnerbutikken annonseres på konferansen "Økomat på alles fat" 2.juni.

 

I Oslo annonseres de beste økobutikkene på Miljøfestivalen. Foto: Miljøfestivalen

 

 

Enda flere kommuner vil få kåret sin beste økobutikk, se den oppdaterte listen.

 

 

For å nå vårt mål på 20 kommuner, trenger vi frivillige i disse kommunene: Lier, Hurum, Svelvik, Røyken, Drammen, Nesodden, Oslo bydel St. Hanshaugen og Frogner.

Om du har litt tid til overs, og kan teste en butikk, gi beskjed til kristina@oikos.no

 

Overraskende svar på ukens konkurranse

I forrige uke spurte vi hvilket økologisk produkt Norgesgruppen selger mest av. Av de innsendte svar var det ingen som gjettet at Kefir var det mestselgende produktet. De fleste regnet med at det mestselgende produktet ville være et basisprodukt, som melk eller egg. Les mer om dette her.

 

Denne uken har vi allerede fått inn mange svar på konkurransen, men det er fortsatt mulighet til å bli den heldige vinner av et bærenett i økologisk bomull.

 

Ukens spørsmål er:

Økohøner er de eneste som får vandre både ute og inne, men stilles det noen andre ekstrakrav?

Delta i konkurransen ved å sende ditt svar og din postadresse til kristina@oikos.no

Denne ukes vinner blir annonsert tirsdag 18.mai.

 

Vet du hva som er spesielt med økohønene? Foto: Oikos

 

Ha en riktig god økologisk 17. mai!

Annonsører

Samarbeidspartnere