Skikkelig mat i håndballhallen

17.10.2014
– Nå skal håndballbarn og -foreldre gjøres mer bevisste på sunne matvaner. Under Isbjørnkøpp som arrangeres 18. og 19. oktober vil maten som selges være nøye vurdert basert på ingredienser, næringsinnhold og smak.

- I helgen møtes barn i alderen 7-9 år til Isbjørnkøpp i Innlandet. Arrangementet går av stabelen i Brumunddalhallen og Fagerlundhallen på lørdag, og i Totenhallen på søndag. - Arrangørene vil  tilby et utvalg av økologiske og sunne produkter i kioskene. Det vil selges frukt- og bærdrikk fra Balholm, vafler fra Toten Egg og energibarer. Produktene er nøye valgt ut basert på ingredienser, næringsinnhold og smak, sier prosjektmedarbeider i Økosats, Merethe Kjellberg fra Norges Håndballforbund Region Innlandet.

Næringsrik mat og drikke
– Gjennom prosjektet Økosats ønsker vi å vise at det med enkle grep er mulig å servere økologiske og sunne produkter på håndballarrangementer. Til og med et lokalt produkt tilbys på helgas arrangement - vafler fra Toten Egg. Disse er sunnere, mer mettende og bedre enn annen ferdigkjøpt vaffelrøre, sier prosjektleder Kari Tande-Nilsen fra Oikos - Økologisk Norge.

Totenrøra kan bestilles her, og kommer frossen i 2,5 og 5 liters forpakninger. Perfekt for idrettsarrangementer!

Balholm (2)

Mer energi med sunn mat

Vanligvis er brus, sjokolade, pølser og vafler faste innslag på idrettsarrangementer. – Det er ikke samsvar mellom det som serveres og det som presteres på idrettsarrangementer, mener Tande-Nilsen. – Både barn og foreldre trenger næringsrik og mettende mat for å prestere og holde energinivået oppe. Lange dager med flere håndballkamper på rad tærer på både barn og foreldre, da må det skikkelig mat til. Det handler også om hvilke holdninger og verdier arrangøren ønsker å formidle til barna, sier Tande-Nilsen.

Lær om sunn idrettsmat

Under Isbjørnkøppen i helgen vil også alle trenere og håndballag få utdelt oppskriftsheftet «Sunn idrettsmat», hvor barn og foreldre kan inspireres til å lage sunn og økologisk mat. I tillegg vil prosjektmedarbeidere være til stede i Totenhallen på søndag for å arrangere quiz for barna og være tilgjengelig for spørsmål om sunn, økologisk idrettsmat. Tande-Nilsen oppfordrer både barn og foreldre til å benytte seg av muligheten til å snakke med dyktige prosjektmedarbeidere. – I Totenhallen har vi med oss en klinisk ernæringsfysiolog, så her er det muligheter for å få med seg noen gode, fagbaserte råd om kosthold og ernæring.

sunn idrettsmat jpg

Alle håndballag får utdelt dette oppskriftsheftet under Isbjørnkøpp.


Vellykket prosjektsamarbeid

Prosjektet Økosats har pågått siden 2011 og er et samarbeidsprosjekt mellom Norges Håndballforbund Region Innlandet og Oikos - Økologisk Norge. Formålet er å øke bevisstheten rundt og forbruket av sunn, økologisk mat i sammenheng med håndballarrangementer i Innlandet. Prosjektet er støttet av Fylkesmannen i Hedmark og Oppland.


Ønsker du tips til hvordan du kan gjøre matserveringen på idrettsarrangement mer økologisk og sunnere? Ta kontakt med Kari Tande-Nilsen:
kari@oikos.no

Ønsker du å få tilgang til oppskriftsheftet med økologisk og sunn idrettsmat? Send en mail til kari@oikos.no.


Foto: Norges Håndballforbund Region Innlandet

Annonsører

Samarbeidspartnere