Smaken av lokalmat

04.12.2012
Prosjektet «Smaken av lokalmat» hadde stor åpning på mathallen i Oslo forrige uke og Oikos var også tilstede.

«Smaken av lokalmat» er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Norsk landbrukssamvirke, med støtte fra Innovasjon Norge. Prosjektet er et mobiliseringsprosjekt for å få flere produsenter til å se mulighetene i lokalmatproduksjon.

 

Den første delen av prosjektet har vært å lage fem unike filmer fra fem ulike produsenter og ulike regioner i Norge. Av disse fem produsentene er det to som driver økologisk, Holli Mølle og Astrid Olsen på Kjerringøy (ost). Filmene er rettet både mot produsenter som skal inspireres til å starte med lokalmat, og de skal hjelpe til i omdømmebyggingen for norsk landbruk blant forbrukere.

 

- Det er positivt at økologisk matproduksjon er på toppen av agendaen for prosjektet. Jeg er ikke overrasket over at to av fem produsenter er økologiske, sier Micael Wendell, landbruksrådgiver i Oikos, og legger til: uten kunstige tilsetningsstoffer kommer den rene, gastronomiske smaksbomben fram.

 

Les mer om "Smaken av lokalmat" og se videoene her!

 

Neste fase i prosjektet er mobilisering mot produsenter i de ulike landbruksrelaterte organisasjonene og offentlig forvaltning. Målet er å  få flere produsenter til å se mulighetene i lokalmat som en måte å utnytte gårdens ressurser på. La oss håpe på at flere økologiske produsenter får muligheten til å vise fram sine unike og rene produkter.

 

Oikos mener det er viktig at dagens og morgendagens bønder satser på lokal videreforedling av råvarer for å videreutvikle norsk matproduksjon og for å bevare verdiskapningen på gården. Vi håper «smaken av lokalmat» over hele Norge vil bidra til at flere ser fordelene med og mulighetene innenfor økoproduksjon av lokalmat.

Annonsører

Samarbeidspartnere