Smakslab på Kefir

31.03.2016
I dag, 31. mars, åpner TINE økologisk smakslab på Kefir i kanskje Norges mest trendy gate, Torggata i Oslo. I ti dager framover kan du stikke innom, møte kjente matskribenter og kokker og lære mer om det flotte produktet Kefir og hvordan det kan brukes i matlagingen og drikker.

All Kefir i Norge er Debiomerket, det vil si sertifisert økologisk. Da ser vi bort i fra det som foregår av hjemmeproduksjon.  Drikken er en av de eldste surmelkstypene og stammer fra landområdene ved Kaukasus. Ordet kefir er tyrkisk og betyr "behagelig, velsmakende". I mange år har den dansende kosakken preget kartongene, sågar med en norsk økobonde som motiv, men nå i mars kom Kefir med ny dekor. Et signal om at TINE vil at flere skal få øynene opp for dette flotte produktet.

Ekstra saftige vafler
Hva kan eldgamle framstillingsmetoder av syrnet melk ha til felles med hipsterne på østkanten i Oslo? Det er nettopp dette TINE ønsker å utforske med Kefir smakslaben som popper opp i Torggata 35. Her vil en rekke kjente matskribenter og kokker synliggjøre det brede bruksspekteret til Kefir og inspirere med mat og drikke som inneholder Kefir.

— De fleste vet at vafler med Kefir blir ekstra saftige, men vi vil også vise at Kefir kan brukes til så mye annet godt, sier markedssjef Ingunn Risa i Tine. Samtidig ønsker vi å få produksjonsmetoden av økologisk Kefir fram i lyset. Denne er enestående i form av at deler av produksjonen fremdeles foregår manuelt, sier Risa.

Selv om designet på pakningen er nytt, er oppskriften og smaken den samme siden TINE begynte å produsere Kefir på 1930-tallet.

— Vi ønsker helt klart at de yngre skal få opp øynene for Kefir, som fram til nå kanskje har hatt et litt gammelmodig stempel. Det blir i hvert fall utrolig spennende å se om laben faller i smak blant trendy butikker, barer og serveringssteder i Torggata, sier Risa.

Den nye greske yoghurten
Målet er at smakslaben skal bidra til å gjøre Kefir til den nye, greske yoghurten også her til lands — slik at flere enn mormor med sin saftige sjokoladekake og farmor med sine velsmakende vaffelhjerter, får øynene opp for denne syrnet melk-typen.

Kefir Smakslab i Torgata 35, vil holde åpent fra torsdag 31. mars til søndag 10. april, fra kl 15-19 på hverdager og kl 11-16 lørdager og søndager. Alle er hjertelig velkommen til å stikke innom!

Du kan selvfølgelig også følge Kefir smakslab på Facebook.

Kilde: Pressemelding fra TINE

Tekst: Jens Petter Homleid/TINE
Foto: TINE

Annonsører

Samarbeidspartnere