Smittekilden for E.coli-utbruddet kanskje funnet

06.06.2011
Tyske landbruksmyndigheter har muligens funnet smittekilden til E.coliutbruddet som har krevd 22 menneskeliv i Europa. Smittekilden kan være en gård i Niedersachsen i Nord-Tyskland. Oikos - Økologisk Norge tar E.coli-utbruddet alvorlig og følger med i utviklingen.

Smittekilde til E.coli muligens funnet

Smittekilden for det svært alvorlige E. coli-utbruddet er muligens funnet, i følge tyske landbruksmyndigheter. E.colibakterien kan stamme fra bønnespirer produsert på en økologisk gård i Niedersachsen i Nord-Tyskland, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

 

Økologisk mat ikke mer utsatt

Forskning viser at det er verken større eller mindre risiko for framvekst av E.coli i økologisk grønnsaksproduksjon. Seniorforsker Gro Skøien Johannessen ved Veterinærinstituttet svarte Dagens Næringsliv 4. juni at faren for smitte ikke er større for økologiske grønnsaker. 


Mattilsynet undersøker norske spireprodusenter

De tyskproduserte bønnespirer som kan være årsaken til det pågående utbruddet av den smittsomme og farlige E. coli-bakterien er ikke solgt utenfor Tyskland, skriver Mattilsynet i dag på sine nettsider. Mattilsynet vil nå kartlegge hvor norske spireprodusenter kjøper frø fra. 

 

- Spirer som selges i Norge er produsert her, men frøene er importert. Vi kartlegger nå hvor spireprodusentene importerer frøene fra, og vil i dette arbeidet trekke veksler på våre regionkontorer og Tollvesenet, sier seksjonssjef Terje Røyneberg i Mattilsynet.

- Jeg understreker at vi ikke har E.coli-utbrudd i Norge. Dersom vi hadde hatt smittede frø i Norge, ville vi trolig også hatt smittede nordmenn allerede, sier Røyneberg.

 

Les mer om E.colisaken på nrk.no.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere