Snowboard: Et VM med et sterkt miljøfokus

17.02.2012
– Veldig god respons for økologisk mat under Snowborad VM i Oslo, forteller prosjektleder Kari Tande Hansen i Oikos - Økologisk Norge, hun tror dette var første VM noensinne som har nærmest heløkologisk servering.
Terje Håkonsen og statsråd Erik Solheim satt på sakkosekk i Miljøteltet og svarte på spørmål om miljø. Solheim som måtte blant annet svare på hvorfor det ikke gjøres mer med offentlige innkjøp av økologisk mat i Norge.

Steming under Snowboard VM i Oslo.

 

Det har vært innslag på frokost-TV med fokus på økologisk mat under VM, og fredag var det sak på NRK Super fra Solheim og Håkonsen's lille spørretime i miljøteltet på fredag. Det var prosjektet ForMat som hadde klart å få til det selebre besøket i miljøteltet. Solheim er en viktig pådriver for at vi skal redusere alle kiloene med mat som vi kaster hvert år.

- Matserveringen er på topp, og det er stort sett bare økologisk over hele linja. Snowboard VM har lagt ned masse arbeid for at maten skal være av best kvalitet, og jeg synes de har gjort en fantastisk jobb, sier Tande Hansen.

 

Håkonsen sa til de to miljøagentene, som blant annet stilte de to spørsmål om økologisk mat, at han var mer opptatt av at folk måtte bli mer bevisste på å ikke spise mat som var så bearbeidet, som at det nødvendigvis måtte ha et Ø-stempel. Ren mat, dyrket og produsert på naturens premisser er veldig ofte også økologisk, men ikke nødvendigvis. Det viktigste er at foreldrene lærer barn å spise riktig, sa han. Selv oppdrar han både egne foreldre og egne barn i så måte.

 

Solheim og Håkonsen fikk også hvert sitt nye nummer av Ren Mat i hånden. Her er det et ærlig intervju med Terje Håkonsen der han klart gir uttrykk for hva han synes om norsk matpolitikk, blant annet.

 

 

Annonsører

Samarbeidspartnere