Sølvtine til økologiske Kongsgården

25.04.2014
Tines utmerkelse Sølvtinen er tildelt Kongsgården på Bygdøy og 116 andre leverandører av melk av topp kvalitet gjennom 15 år. Oikos - Økologisk Norge gratulerer alle sammen.

Bygdø Kongsgård, ved fjøsmester Gudrun Guldal, har fått sølvtine for 15 års sammenhengende levering av melk klasse elite. Nylig var det høytidelig utdeling av den flotte tina på Lillestrøm i godt selskap med andre stolte melkeprodusenter.

Sølvtine  for 15 år m elitemelk Fjøsmester Gudrun Guldal foto KongsgårdenFaglig dyktighet

- Mottakerne av Sølvtinen har vist særdeles god drift og imponerende faglig dyktighet over lang tid. God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produktene, så her legger bøndene et godt grunnlag for TINEs mange merkevarer, sier konsernsjef Hanne Refsholt til Tine.no.

Topp i 15 år

Hver dag måler Tine kvaliteten på melka som bøndene leverer. Den beste melka klassifiseres som «elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år hedres, og tirsdag kveld ble hele 117 melkeprodusenter hedret med Sølvtinen.

Sølvtinene ble overrakt av konsernsjefen og styrelederen i TINE under et høytidelig arrangement på Lillestrøm 22. april.

Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse, og nær 5500 dager med god fjøsdrift og god dyrevelferd må til for å kunne motta den eksklusive tinen i sølv.

Økologisk Elitemelk

Kongsgården på Bygdøy begynte omlegging til økologisk i 2008 og leverte økologisk elitemelk fra og med mai 2012. Fra mai måned kommer Bygdø Kongsgård på de økologiske melkekartongene til TINE.

Se mer omtale av elitemelk og Sølvtina hos Tine HER

Oikos - Økologisk Norge gratulerer med utmerkelsen!

Husk også:

Søndag 4. mai kl 12 er det Kuslipp på Kongsgården

I 2012 så det sånn ut

Les mer på vår kalender.

Annonsører

Samarbeidspartnere