Speiderne går foran med økologiske fairtrade-skjorter

07.07.2011
-En sommerblomst bør gis til speiderbevegelsen som nå har valgt nye speiderskjorter som er både økologiske og fairtrade. Det betyr at skjortene er av økologisk bomull som dermed ikke skader bøndenes helse og miljøet, og fairtrade som sikrer bønder og arbeidere bedre betaling, sier Maiken P. Sele i Oikos - Økologisk Norge. På denne måten går speiderne foran og viser hvilke krav andre bør stille til sine uniformer, sier hun.

-Det er ikke bare i 17.mai toget speiderne går foran, nå går de også foran i å stille miljøkrav til sine nye speiderskjorter, sier seniorrådgiver Maiken Pollestad Sele i Oikos - Økologisk Norge.

 


Økologisk bomull i skuddet

Det har vært en fin vekst i produksjon av og etterspørsel etter økologisk bomull, sier Maiken Pollestad Sele. Det viser at flere og flere innser hvor helseskadelig og miljøskadelig den vanlige bomullsproduksjonen er. Det er fortsatt viktig å skape mer bevissthet rundt dette, mange tror bomullsklær er bra fordi bomull er et naturfiber, fortsetter hun. Tidligere i år publiserte H&M at alle deres bomullsprodukter skal være basert på økologisk bomull innen 2020.

 

Ny stadard

Nå er Maiken Pollestad Sele glad for Speiderforbundets vedtak og håper at dette kan bli en ny standard som legges til grunn ved innkjøp av uniformer. Det alene vil kunne øke markedet for slike produkter, og dermed bidra til omlegging til miljøvennlig produksjon og rettferdige priser, sier hun.

 

 

Her er saken hos Speideren

 

Annonsører

Samarbeidspartnere