Stavangers beste økobutikker!

04.06.2010
På konferansen ”Økomat på alles fat” 3. juni ble Stavangers beste økobutikker kåret. Økologiske Dagligvarer ble kåret til den aller beste økobutikken i byen, mens Meny Stadionparken stakk av med tittelen ”den beste blant de store”.

- Tittelen Stavangers beste økobutikk gikk velfortjent til Økologiske Dagligvarer, sier Kristina Alnes markedssjef i Oikos - Økologisk Norge. I fjor ble denne butikken "best i test" da Ren Mat testet økoutvalget i flere butikker, det er mye mulig Økologiske Dagligvarer er Norges beste økobutikk, fortsetter hun.

 

- Vi er veldig glade for å ha blitt kåret til Stavangers beste økobutikk, sier innehaver Gunhild Flatebø, vårt mål er å være en fullsortiments, økologisk dagligvarebutikk slik at bevisste forbrukere slipper å dra andre steder, men finner alt de trenger hos oss. Dette konseptet er ganske unikt på landsbasis, avslutter Flatebø.

 

 

Gunhild Flatebø mottar prisen for beste økobutikk. Foto: Annabell Pfluger

 

- Hensikten med denne kåringen er å vise økoforbrukere hvilken butikk i sitt nærområde de burde velge, sier Kristina Alnes i Oikos - Økologisk Norge. I Stavanger har vi også valgt å se på hva dagligvarekjedene gjør og kåre den beste av disse. Det er mange forbrukere i Stavanger som kun snuser litt på økologi og ikke er helt overbevist, for disse kan det være et for stort skritt å bytte til en heløkologisk butikk.

 

I kategorien "den beste blant de store" vant Meny Stadionparken, med et imponerende utvalg av økologiske produkter. - Det er en ære å få denne utmerkelsen, sier stolt butikksjef Bent Hansen, vi synes det er flott at satsingen vår på økologi blir lagt merke til. Butikken er nylig blitt omprofilert fra Ultra til Meny, uten at økosatsingen blir noe mindre av den grunn. Forbrukere blir stadig mer opptatte av sunn mat og vi tror etterspørselen etter økologiske varer kommer til å øke. Vi vil derfor fortsette å ha et fokus på økologi og tilby stadig flere varer til våre kunder, sier Bent Hansen.

 

 

Butikksjef Bent Hansen mottar prisen for "den beste blandt de store". Foto: Annabell  Pfluger

 

Kåringene er gjort ved at fullsortimentsbutikker i Stavanger kommune har blitt testet for sitt økologiske utvalg og hvorvidt de økologiske varene er synlig merket i butikkene.

 

Kåringen er en del av Oikos - Økologisk Norges' AKTIV ØKO forbrukerkampanje og er i Stavanger arrangert i samarbeid med Økoløft-prosjektet i Stavanger kommune og Oikos - Økologisk Norges' regionlag i Rogaland.

 

Kåringen i Stavanger er den første i rekken av flere, i løpet av kampanjeperioden håper Kristina Alnes på å få kåret den beste økobutikken i 20 kommuner.

 

Annonsører

Samarbeidspartnere